Kuracie plátky s pestom a s polevou recept. Ochutnajte priatelia.
- Kuracie plátky
- Pesto (môže byť bazalkové, paradajkové alebo iné podľa vašej chuti)
- Olivový olej
- Soľ a korenie
- Zelenina (napr. cherry paradajky, špenát, cuketa)
- Prekvapivá poleva (napr. citrónovo-cesnaková, smotanová)
- Čerstvé bylinky (napr. bazalka, petržlen)
- Parmezán (na posypanie, voliteľné)
Kuracie plátky s pestom a s polevou recept
- Kuracie plátky osolte a okoreňte podľa chuti.
- Na panvici zohrejte olej a opečte kuracie plátky z oboch strán, kým nebudú dobre prepečené a zlatisto hnedej farby.
- Po opečení plátky vyberte z panvice a nechajte stranou.
- Na panvici môžete orestovať aj zeleninu (cuketu, cherry paradajky, špenát atď.) do mäkka. Prípadne môžete zeleninu podávať aj syrovú ako prílohu.
- Kuracie plátky potrite vrstvou pesto z oboch strán.
- Prekvapivú polevu si pripravte podľa návodu na obale, môže to byť napríklad citrónovo-cesnaková poleva alebo smotanová poleva s bylinkami.
- Na tanier položte kuracie plátky s pestom a pridajte orestovanú zeleninu.
- Polevou môžete preliať kurcinu aj zeleninu a prípadne posypať čerstvými bylinkami a parmezánom.