Kuracie plátky s pestom a s polevou recept

Kuracie plátky s pestom a s polevou recept. Ochutnajte priatelia.

  • Kuracie plátky
  • Pesto (môže byť bazalkové, paradajkové alebo iné podľa vašej chuti)
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie
  • Zelenina (napr. cherry paradajky, špenát, cuketa)
  • Prekvapivá poleva (napr. citrónovo-cesnaková, smotanová)
  • Čerstvé bylinky (napr. bazalka, petržlen)
  • Parmezán (na posypanie, voliteľné)

 

Kuracie plátky s pestom a s polevou recept

  1. Kuracie plátky osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na panvici zohrejte olej a opečte kuracie plátky z oboch strán, kým nebudú dobre prepečené a zlatisto hnedej farby.
  3. Po opečení plátky vyberte z panvice a nechajte stranou.
  4. Na panvici môžete orestovať aj zeleninu (cuketu, cherry paradajky, špenát atď.) do mäkka. Prípadne môžete zeleninu podávať aj syrovú ako prílohu.
  5. Kuracie plátky potrite vrstvou pesto z oboch strán.
  6. Prekvapivú polevu si pripravte podľa návodu na obale, môže to byť napríklad citrónovo-cesnaková poleva alebo smotanová poleva s bylinkami.
  7. Na tanier položte kuracie plátky s pestom a pridajte orestovanú zeleninu.
  8. Polevou môžete preliať kurcinu aj zeleninu a prípadne posypať čerstvými bylinkami a parmezánom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *