Bezlepkové tortilly

Máte chuť na bezlepkové tortilly? Skvelý nápad! Bezlepkové tortilly sú skvelou alternatívou pre tých, ktorí majú alergiu na lepok alebo preferujú bezlepkovú stravu. Tu je jednoduchý recept na prípravu bezlepkových tortíl:

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkovej múky (napríklad kukuričnej, ryžovej alebo mandľovej)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 150-200 ml vody

 

Bezlepkové tortilly

Postup:

  1. V miske zmiešajte bezlepkovú múku a soľ.
  2. Pridajte olej a postupne zamiešajte vodu. Miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  3. Preneste cesto na valček a rozdeľte ho na menšie kúsky. Formujte z nich guličky.
  4. Na múkou podsýpenej doske rozvaľkajte každú guličku do tenkého kruhu.
  5. Na rozhorúčenej suchej panvici opečte každú tortillu z oboch strán, kým nezmäknú a neobjavia sa hnedé škvrny.
  6. Hotové bezlepkové tortilly môžete použiť na prípravu rôznych jedál, ako sú tacos, enchiladas alebo quesadillas.

Teraz si môžete vychutnať svoje vlastné bezlepkové tortilly! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *