Bezlepkové krupicové guľky s ovocím

Tu máte preložený recept na bezlepkové krupicové guľky s ovocím do slovenčiny:

Zložky:

  • 1 šálka bezlepkových krupíc (napr. kukuričných alebo ryžových)
  • 1/2 šálky pomletých orechov
  • 1/4 šálky medu alebo agáveho sirupu
  • 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky jemne nakrájaného ovocia (napr. jahody, maliny, hrušky, marhule)

 

Bezlepkové krupicové guľky s ovocím

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte bezlepkové krupice a pomleté orechy.
  2. Pridajte med (alebo agáveho sirup), rozpustený kokosový olej a vanilkový extrakt. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
  3. Pridajte jemne nakrájané ovocie a znova premiešajte, aby sa ovocie dostalo do celej zmesi.
  4. Z vytvoreného cesta vytvarujte malé guličky a umiestnite ich na plech s papierom na pečenie.
  5. Nechajte guličky vychladnúť aspoň 1 hodinu v chladničke, aby sa stuhli.
  6. Po vychladnutí môžete tieto guľky podávať a užívať si ich ako osviežujúci a bezlepkový dezert.

Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť!

 

 

2)

Ingrediencie:

Na guľky:

  • 200 g bezlepkovej krupice
  • 500 ml mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice cukru (pridajte podľa chuti)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • Maslo na opekanie

Na ovocnú omáčku:

  • 300 g čerstvého alebo mrazeného ovocia (napr. jahody, maliny, čučoriedky)
  • 2 lyžice cukru (podľa chuti)
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • Štipka škrobu (voliteľné, na zahuštenie)

Postup:

  1. Príprava guľiek:

    • V hrnci priveďte mlieko do varu, pridajte štipku soli a pomaly vsypte bezlepkovú krupicu. Neustále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme na miernom ohni asi 5-7 minút, kým sa krupica nezahustí.
    • Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.
    • Po vychladnutí pridajte vajcia, cukor a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Tvarovanie guľiek:

    • Z vytvorenej hmoty tvarujte malé guľky (veľkosť vlašského orecha).
    • Na rozpálenom panvici na masle opečte guľky z každej strany dozlatista.
  3. Príprava ovocnej omáčky:

    • V hrnci zmiešajte ovocie, cukor a citrónovú šťavu.
    • Ak používate mrazené ovocie, môže byť potrebné ho najskôr rozmraziť.
    • Varíme na miernom ohni, kým ovocie nezmäkne a nezačne pustiť šťavu.
    • Ak chcete omáčku trochu zhustnúť, pridajte škrob rozmiešaný v troche vody a varte ešte niekoľko minút, až omáčka zhustne.
  4. Podávanie:

    • Na tanieri naaranžujte hromádku guľiek a polejte ich ovocnou omáčkou.
    • Môžete ozdobiť čerstvým ovocím alebo mätou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Ilangos píše:

    Tento recept určite vyskúšam, znie to lahodne!

  2. Imrich59 píše:

    Neviem sa dočkať, kým si vyskúšam tento recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *