Tu máte preložený recept na bezlepkové krupicové guľky s ovocím do slovenčiny:
Zložky:
- 1 šálka bezlepkových krupíc (napr. kukuričných alebo ryžových)
- 1/2 šálky pomletých orechov
- 1/4 šálky medu alebo agáveho sirupu
- 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálky jemne nakrájaného ovocia (napr. jahody, maliny, hrušky, marhule)
Bezlepkové krupicové guľky s ovocím
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte bezlepkové krupice a pomleté orechy.
- Pridajte med (alebo agáveho sirup), rozpustený kokosový olej a vanilkový extrakt. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
- Pridajte jemne nakrájané ovocie a znova premiešajte, aby sa ovocie dostalo do celej zmesi.
- Z vytvoreného cesta vytvarujte malé guličky a umiestnite ich na plech s papierom na pečenie.
- Nechajte guličky vychladnúť aspoň 1 hodinu v chladničke, aby sa stuhli.
- Po vychladnutí môžete tieto guľky podávať a užívať si ich ako osviežujúci a bezlepkový dezert.
Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť!
2)
Ingrediencie:
Na guľky:
- 200 g bezlepkovej krupice
- 500 ml mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko)
- 2 vajcia
- 2 lyžice cukru (pridajte podľa chuti)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
- Maslo na opekanie
Na ovocnú omáčku:
- 300 g čerstvého alebo mrazeného ovocia (napr. jahody, maliny, čučoriedky)
- 2 lyžice cukru (podľa chuti)
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- Štipka škrobu (voliteľné, na zahuštenie)
Postup:
-
Príprava guľiek:
- V hrnci priveďte mlieko do varu, pridajte štipku soli a pomaly vsypte bezlepkovú krupicu. Neustále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme na miernom ohni asi 5-7 minút, kým sa krupica nezahustí.
- Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.
- Po vychladnutí pridajte vajcia, cukor a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
Tvarovanie guľiek:
- Z vytvorenej hmoty tvarujte malé guľky (veľkosť vlašského orecha).
- Na rozpálenom panvici na masle opečte guľky z každej strany dozlatista.
-
Príprava ovocnej omáčky:
- V hrnci zmiešajte ovocie, cukor a citrónovú šťavu.
- Ak používate mrazené ovocie, môže byť potrebné ho najskôr rozmraziť.
- Varíme na miernom ohni, kým ovocie nezmäkne a nezačne pustiť šťavu.
- Ak chcete omáčku trochu zhustnúť, pridajte škrob rozmiešaný v troche vody a varte ešte niekoľko minút, až omáčka zhustne.
-
Podávanie:
- Na tanieri naaranžujte hromádku guľiek a polejte ich ovocnou omáčkou.
- Môžete ozdobiť čerstvým ovocím alebo mätou.
To vyzera super!
Skvelý recept, ďakujem!
Tento recept určite vyskúšam, znie to lahodne!
Vďaka za skvelý nápad
Neviem sa dočkať, kým si vyskúšam tento recept