Avokádovo-cícerová pomazánka je lahodná a zdravá alternatíva k bežným pomazánkam plným nezdravých tukov. Táto pomazánka je plná živín a pripravíte ju jednoducho a rýchlo. Avokádo poskytuje telu zdravé tuky a cícer obsahuje veľké množstvo bielkovín. Táto pomazánka môže byť skvelou voľbou na raňajky, obed alebo večeru.
Na prípravu avokádovo-cícerovej pomazánky budeme potrebovať:
– 1 avokádo
– 1 konzervu cíceru
– 2 strúčiky cesnaku
– šťavu z 1 citróna
– soľ a korenie podľa chuti
– olivový olej
– kôru z 1 citróna na dochutenie
Avokádovo-cícerová pomazánka
Postup:
1. Cícer si opláchneme pod tečúcou vodou a dáme do mixéra.
2. Pridáme olivový olej, soľ, korenie, rozdrcený cesnak a šťavu z citróna.
3. Avokádo zbavíme šupky a jadierka a pridáme do mixéra.
4. Všetko rozmixujeme na hladkú pomazánku.
5. Dochutíme kôrou z citróna podľa chuti.
6. Pomazánku môžeme servírovať na krájanom chlebe alebo grilovanom pečive.
Avokádovo-cícerová pomazánka je skvelá voľba ako chutný a zdravý aperitív alebo snack. Dobrú chuť!
2) Avokádovo-cícerová pomazánka s citrońom
Suroviny:
– 1 avokádo
– 1 konzerva cíceru
– 2 PL olivového oleja
– šťava z polovice citróna
– soľ a čierne korenie podľa chute
– mletá paprika
Postup:
1. Avokádo nakrájame na polovicu, vyberieme jeho dužinu a vložíme do misky.
2. Cícer opláchneme pod tečácou vodou a pridáme k avokádu.
3. Pridáme olivový olej a citrónovú šťavu.
4. Rozdrvíme avokádo a cícer vidličkou, aby vznikla hladká zmes.
5. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou podľa chuti.
6. Pomazánku môžeme podávať na chlebíku, pečive alebo so zeleninou.
Dobrú chuť!
3) Avokádovo-cícerová pomazánka z plechovky
Potrebujeme:
– 1 avokádo
– 1 plechovku cíceru (cca 400 g)
– 2 strúčiky cesnaku
– šťava z 1 citróna
– olivový olej
– soľ a korenie
Postup:
1. Cícer opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme.
2. Avokádo preberieme z “obalu” a jadierka vyberieme.
3. Cícer, avokádo, pretlačený cesnak, citrónová šťava, soľ a korenie dáme do mixéra.
4. Pridáme trochu olivového oleja a mixujeme na hladkú pomazánku.
5. Podľa chuti môžeme pridávať ďalšie korenie alebo šťavu z citróna.
6. Servírujeme s čerstvým chlebom alebo palacinkami. No môžete nechať pracvoať svoju fantáziu.
Poznámka: Táto pomazánka je skvelá na chlebíčky, alebo ako príloha k pečenému mäsu. Dobrú chuť!
4) Avokádovo-cícerová pomazánka – Tradičný recept
Na prípravu avokádovo-cícerovej pomazánky budete potrebovať:
– 1 avokádo
– 1 konzervu cíceru
– 1 strúčik cesnaku
– 1 štipec soli
– čierne korenie
– citrónovú šťavu
Postup:
1. Avokádo očistite a nakrájajte na menšie kusy. Môžete ho rozbiť vidličkou.
2. Cícer si prepláchnite pod tečúcou vodou. Alebo nechajte v miske cez noc.
3. Do mixéra pridajte avokádo, cícer, strúčik cesnaku a štipku soli.
4. Všetko rozmixujte na hladkú pomazánku.
5. Dochutte citrónovou šťavou a čiernym korením podľa chuti.
6. Pomazánku servírujte na čerstvom chlebe alebo pečive. Ideálne na masle opečená bagetka.
Dobrú chuť!
5) Avokádovo-cícerová pomazánka – jednoduchá
Potrebujeme:
– 1 avokádo
– 1 konzerva cíceru
– 1 strúčik cesnaku
– šťava z 1 citróna
– soľ, korenie, olivový olej
Postup:
1. Avokádo nakrájame na polovičky, odstránime kôstku a vydlabeme mäso do mixéra.
2. Pridáme opláchnutý cícer, olúpaný cesnak a šťavu z citróna.
3. Všetko rozmixujeme na hladkú pastu. Alebo môžete aj vidličkou ak nemáte mixér.
4. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a olivový olej a ešte raz premixujeme. Všetko je na vás.
5. Pomazánku podávame na chlebíčkoch alebo s palacinkami. Pripadne opečenou bagetkou.
Dobrú chuť!
Cícer mixujem a tak doň pridám avokádo.
Ale avokádo už len zapracujem s vidličkou. Nechcem príliš jemnú zmes.