Tu je jednoduchý recept na tekvicové lievance:
Suroviny:
- 1 šálka tekvicového pyré
- 1 a ¼ šálky hladkej múky
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky mletej škorice
- ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
- 1 veľké vajce
- 1 šálka mlieka
- 2 lyžice rozpusteného masla
Tekvicové lievance – recept
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte spolu múku, cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a muškátový oriešok.
- V druhej miske zmiešajte tekvicové pyré, vajce, mlieko a rozpustené maslo.
- Pomaly pridávajte tekvicovú zmes do suchých ingrediencií a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Rozohrejte panvicu na strednom ohni a vylejte na ňu cesto do tvaru lievancov. Použite približne ¼ šálky cesta na jeden lievanec.
- Pečte lievance, kým sa na povrchu neobjavia bublinky a okraje sa nezvetrajú.
- Potom ich otočte a opečte aj druhú stranu, kým nebude pekná a zlatohnedá.
- Opakujte postup, kým nevypečiete všetko cesto.
- Podávajte teplé a môžete ich poliať javorovým sirupom, posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť šľahačkou podľa chuti.
Dúfam, že vám budú tieto tekvicové lievance chutiť!