Bravčové mäso s kolienkami

Bravočové mäso s kolienkami dokážeme pripraviť na veľa spôsobov. No ja ho často, kvôli deťom pripravujem s ryžou, ale deti najme milujú mäso s kolienkami. (Aktualizácia: deti sä väčšie a bravčové mäso sa u nás konzumuje bezproblémov.)
Kolienka milujem najme k omáčkam a ideálne k tej mojej paradajkovej. Recept nájdete na tomto webe.

Ja kolienka pripravujem v osolenej vode. Nepripravujem ich v omáčke, ako sa to robí na západe. Mám rada máčku a nie želatínu. Len taká malá poznámka k začiatku receptu.
No neflákajte sa a chodte variť priatelia.

 

Perkelt z bravčového mäsa.

Recept na bravčové mäso s kolienkami

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčových kolienok
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml vývaru
  • 1 pohár červeného vína
Postup:
  1. Na začiatok si pripravte bravčové kolienka. Opláchnite ich pod tečúcou vodou a osolte.
  2. V hrnci priveďte vodu do varu a vložte kolienka. Varíme ich asi 45-60 minút, kým nezmäknú. Potom ich scedíme.
  3. V hrnci si rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  4. Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ho spolu s cibuľou ešte minútu.
  5. Na strednom ohni pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte do zlatista.
  6. Postupne pridávajte vývar a červené víno, za neustáleho miešania, kým nezískate hladkú omáčku.
  7. Pridajte sol a mleté čierne korenie podľa chuti. Môžete pridať aj ďalšie korenie podľa svojho vkusu.
  8. Do omáčky vložte uvarené kolienka a nechajte ich variť ešte 15-20 minút, aby sa všetky chute prepojili.
  9. Na záver môžete omáčku dochutiť a prípadne ešte pridať ďalšie ingrediencie podľa svojho vkusu.
  10. Podávajte s ryžou, zemiakovým pyré alebo knedľami.

Užite si chutné bravčové mäso s kolienkami!

 

Bravčové mäso s kolienkami

2) Bravčové mäso s kolienkami – a špagetami

Na prípravu bravčového mäsa s kolienkami budete potrebovať nasledujúce suroviny:

bravčové mäso
– 1 balenie kolienok (alebo špagiet ako mám ja na obrázku)
– soľ a korenie podľa chuti
– mletá paprika
– cibuľa
– cesnak
– olivový olej
– trochu vody

Postup prípravy:

1. Kolienka dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte odtiecť.
2. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nezmäknú.
3. Do hrnca vložte orestovanú cibuľu a cesnak, pridajte mletú papriku, soľ, korenie a vodu.
4. Vložte do hrnca kolienka a nechajte ich variť na miernom ohni približne 2 hodiny, kým nezmäknú.
5. Dochutite podľa potreby soľou a korením.
6. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.

Takto pripravené bravčové mäso s kolienkami je výborné a chutné jedlo, ktoré si určite obľúbite. Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *