Tekvicový prívarok a bravčové výpečky

Tekvicový prívarok a bravčové výpečky sú skvelou kombináciou, ktorá spája chuťové výhody oboch jedál. Tu je jednoduchý recept, ako si ich pripraviť.

Tekvicový prívarok:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 1 väčšiu tekvicu (napr. hokkaido, masiarsku)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ, korenie, muškátový orech
  • Olivový olej

Postup:

  1. Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semene.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  4. Pridajte tekvicu a zemiaky a orestujte ich krátko spolu s cibuľou a cesnakom.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a varíme, kým sa zemiaky a tekvica neuvária.
  6. Dochutite soľou, korením a pridajte trochu muškátového orieška.
  7. Nakoniec pridajte smotanu na varenie a nechajte zovrieť.

Bravčové výpečky:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (kotlety, plec)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice worcesterské omáčky
  • 2 lyžice horčice
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a korením.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  4. Pridajte nakrájané mäso a orestujte ho z každej strany dozlatista.
  5. V miske zmiešajte worcesterskú omáčku a horčicu a pridajte ju na panvicu k mäsu.
  6. Znížte teplotu a nechajte mäso dusiť ešte 5-10 minút, aby sa chuťové látky prepojili.

 

Tekvicový prívarok a bravčové výpečky

Ingrediencie:

Na tekvicový prívarok:

  • 500 g hokkaido tekvice (alebo inej tekvice)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zemiak
  • 500 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • 1/2 ČL muškátového orecha
  • 2 PL olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Na bravčové výpečky:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. krkovička)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • 1/2 ČL sladkej papriky
  • 2-3 PL oleja na vyprážanie
  • 150 ml vody

Postup:

Príprava tekvicového prívaroku:
  1. Tekvicu, zemiak a cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
  2. Na panvici alebo v hrnci na olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nie sú zlatisté.
  3. Pridáme nakrájanú tekvicu a zemiak, krátko opražíme, potom prilejeme zeleninový vývar.
  4. Varíme na miernom ohni asi 20-25 minút, kým zemiak a tekvica nezmäknú.
  5. Po uvarení zmes rozmixujeme do hladka (podľa preferencie) a pridáme smotanu, soľ, korenie a muškátový orech. Ešte krátko prehrievame.
Príprava bravčových výpečkov:
  1. Bravčové mäso nakrájame na kocky a ochutíme soľou, čiernym korením a sladkou paprikou.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme, kým nie je zlatistá.
  3. Pridáme bravčové mäso a opražíme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
  4. Pridáme nakrájaný cesnak a následne zalejeme vodou. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, kým nie je mäso mäkké. V prípade potreby môžeme pridať ešte trošku vody.

Servírovanie:

Na tanier servírujeme porciu tekvicového prívaroku a vedľa vedľa s ním pridávame porciu bravčových výpečkov. Posypeme čerstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať s chlebom alebo knedľou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *