Tekvicový prívarok a bravčové výpečky sú skvelou kombináciou, ktorá spája chuťové výhody oboch jedál. Tu je jednoduchý recept, ako si ich pripraviť.

Tekvicový prívarok:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 1 väčšiu tekvicu (napr. hokkaido, masiarsku)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ, korenie, muškátový orech
  • Olivový olej

Postup:

  1. Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semene.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  4. Pridajte tekvicu a zemiaky a orestujte ich krátko spolu s cibuľou a cesnakom.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a varíme, kým sa zemiaky a tekvica neuvária.
  6. Dochutite soľou, korením a pridajte trochu muškátového orieška.
  7. Nakoniec pridajte smotanu na varenie a nechajte zovrieť.

Bravčové výpečky:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (kotlety, plec)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice worcesterské omáčky
  • 2 lyžice horčice
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a korením.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  4. Pridajte nakrájané mäso a orestujte ho z každej strany dozlatista.
  5. V miske zmiešajte worcesterskú omáčku a horčicu a pridajte ju na panvicu k mäsu.
  6. Znížte teplotu a nechajte mäso dusiť ešte 5-10 minút, aby sa chuťové látky prepojili.

 

Tekvicový prívarok a bravčové výpečky

Podávajte tekvicový prívarok s výpečkami ako hlavné jedlo. Môžete ho ozdobiť čerstvým kôprom alebo pažítkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *