Ako upiecť hovädzie mäso?

Ak chcete upiecť hovädzie mäso, nasledujte tieto kroky:

  1. Vyberte si kúsok kvalitného hovädzieho mäsa. Najlepšie je použiť mäso z chrbta alebo roštu.
  2. Pred pečením nechajte mäso vyjsť na izbovej teplote. To znamená, že ho nechajte asi 30 minút odstáť mimo chladničky.
  3. Pred pečením si pripravte marinádu alebo zmes korenia podľa vášho vlastného vkusu. Môžete použiť klasickú kombináciu soľ, čierne korenie, papriku, cesnak a rozmarín.
  4. Predhrejte rúru na 180 °C.
  5. Mäso osušte uterákom a potom ho premasírujte marinádou alebo korením. Nezabudnite ho dobre natierať zo všetkých strán.
  6. Vložte mäso na plech alebo do pekáča a dajte ho do predhriatej rúry.
  7. Podľa hrúbky mäsa a požadovanej dozretosti pečte približne 20 až 30 minút na 450 g mäsa. Odporúča sa použiť mäsový teplomer na kontrolu vnútornej teploty. Pre mäso strednej dozrelosti je teplota 63 °C, pre mäso nazývané medium je teplota 70 °C a pre mäso dobre prepečené je teplota 75 °C.
  8. Po upečení nechajte mäso pár minút odpočívať pred servírovaním. To pomôže zadržať šťavu v mäse a udržať ho šťavnaté.

 

Ako upiecť hovädzie mäso?

Dúfam, že Vám tento postup pomôže pri pečení hovädzieho mäsa. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spojiť. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *