Ako upiecť maslovú tekvicu

Ako upiecť maslovú tekvicu? Hokkadio alebo len klasická dziňa. Poznáme ju v rlznych názvoch a na veľa pôsobov. No dnes si ukážeme ako ju ja pripravujem s maslom.

Potrebujeme:

– 1 menšiu tekvicu
– 2 lyžice masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Ako upiecť maslovú tekvicu?

Postup:

1. Tekvicu očistíme a nakrájame ju na menšie kúsky.
2. Na panvici roztopíme maslo.
3. Do rozpáleného masla pridáme nakrájanú tekvicu a orestujeme ju asi 10 – 15 minút, kým nezmäkne.
4. Počas pečenia tekvicu občas premiešame, aby sa nám nespálila.
5. Pred dokončením pridáme soľ a korenie podľa chuti.
6. Maslová tekvica je hotová a môžete ju podávať ako prílohu alebo jedlo na samostatné jedlo.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *