Ako upiecť maslovú tekvicu? Hokkadio alebo len klasická dziňa. Poznáme ju v rlznych názvoch a na veľa pôsobov. No dnes si ukážeme ako ju ja pripravujem s maslom.
Potrebujeme:
– 1 menšiu tekvicu
– 2 lyžice masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Ako upiecť maslovú tekvicu?
Postup:
1. Tekvicu očistíme a nakrájame ju na menšie kúsky.
2. Na panvici roztopíme maslo.
3. Do rozpáleného masla pridáme nakrájanú tekvicu a orestujeme ju asi 10 – 15 minút, kým nezmäkne.
4. Počas pečenia tekvicu občas premiešame, aby sa nám nespálila.
5. Pred dokončením pridáme soľ a korenie podľa chuti.
6. Maslová tekvica je hotová a môžete ju podávať ako prílohu alebo jedlo na samostatné jedlo.
Dobrú chuť!