Ak chcete upiecť tekvicové jadierka, môžete postupovať nasledovne:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Vyhladkujte tekvicu a odstráňte semienka. Semienka si dejte bokom, aby ste ich mohli neskôr použiť.
  3. Na plech dajte papier na pečenie a položte naň tekvicové jadierka.
  4. Posypte ich soľou a mletým korením podľa chuti. Môžete použiť napríklad cesnakový prášok, ras el hanout alebo kari.
  5. Pokvapkajte ich olivovým olejom a dôkladne ich premiešajte, aby sa všetky jadierka obalili olejom a korením.
  6. Pečte ich v predhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým nebudú mäkké a zlatisté.
  7. Po upečení ich nechajte trochu vychladnúť a servírujte ako prílohu alebo pikantný príspevok k inému jedlu.

Ak máte semienka, môžete ich opláchnuť, osušiť a opražiť v rúre alebo na panvici, pridať trochu soli a mať chrumkavý a chutný obedový snack.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *