Bravčová krkovička s cesnakom a paradajkami

Tu máte jednoduchý recept na bravčovú krkovičku s cesnakom a paradajkami:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 paradajky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky, napríklad tymian, rozmarín (voliteľne)

 

Bravčová krkovička s cesnakom a paradajkami

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku umyte a pokrájajte na hrubšie rezance.
  2. Paradajky umyte a nakrájajte na plátky.
  3. Strúčiky cesnaku ošúpajte a nakrájajte na tenké plátky.
  4. Rozohrejte olivový olej na panvici a pridajte cesnak. Orestujte ho na strednom ohni, až kým nezačne voňať.
  5. Pridajte bravčovú krkovičku na panvicu a opražte ju z každej strany asi 5 minút, kým nezíska zlatistú farbu.
  6. Potom pridajte na panvicu paradajky a opražte ich spolu s mäsom ďalšie 2-3 minúty.
  7. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti. Ak máte, môžete pridať aj čerstvé bylinky, aké máte radi, napríklad tymian alebo rozmarín.
  8. Podávajte teplé ako hlavné jedlo s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad zemiaková kaša, ryža alebo pečené zemiaky.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4-5 zrelých paradajok (môžete použiť aj konzervované)
  • 1 cibuľa
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána (alebo čerstvého)
  • 1 čajová lyžička cukru (voliteľné, na vyváženie kyslosti paradajok)
  • Čerstvá bazalka alebo petržlen na servírovanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na jemno. Paradajky môžete nakrájať na kocky (ak používate čerstvé) alebo nechať celé, ak sú konzervované.

  2. Opekanie krkovičky: V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote. Plátky krkovičky osolte a okoreňte z oboch strán a opražte ich dozlatista z oboch strán, približne 4-5 minút na každej strane. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.

  3. Príprava omáčky: Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a orestujte ju do sklovita. Potom pridajte nasekaný cesnak a restujte ďalšie 2 minúty, aby cesnak voňal, ale nezhnedol.

  4. Pridanie paradajok: K cibuľke a cesnaku pridajte nakrájané paradajky (alebo konzervované). Dochutíme soľou, čiernym korením a oregano. Ak sú paradajky kyslé, pridajte čajovú lyžičku cukru na vyváženie chuti. Nechajte zmes variť asi 5-10 minút, kým sa paradajky mierne rozpustia a omáčka zhustne.

  5. Dokončenie jedla: Po 10 minútach do omáčky vráťte opečené plátky krkovičky. Nechajte ich na miernom ohni pod pokrievkou variť ďalších 10-15 minút, aby sa prepojili chute.

  6. Servírovanie: Hotovú krkovičku servírujte s čerstvou bazalkou alebo petržlenom navrchu. Výborne sa hodí k ryži, zemiakom alebo čerstvým pečivom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *