Paradajkový základ na pizzu

Suroviny:

  • 1 až 2 strúčiky cesnaku,
  • jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 konzerva nakrájaných paradajok (400 g) alebo 4 stredne veľké čerstvé paradajky,olúpané a nakrájané
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sušeného bazalku
  • 1 lyžička cukru
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v hrnci. Pridajte nasekaný cesnak a opiekajte ho asi 1 minútu, kým nezačne voňať. Pridajte nakrájané paradajky, origáno, bazalku a cukor.

Privarte zmes k varu a znížte teplotu na stredne nízku.

Varíme zhruba 20 minút, kým paradajky nezmäknú a zmes sa nezhustí. Prípadne osolte a okorenite základ podľa svojej chuti. Nechajte zmes vychladnúť a potom ju rovnomerne rozmiestnite na pripravenej pizze.

Tento paradajkový základ je ideálny pre domácu pizzu a môžete ho doplniť svojimi obľúbenými ingredienciami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *