Syrová roláda - plnka

Chcete recept na syrovú roládu s plnkou? Tu máte:

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g tvrdého syra, nastrúhaného
  • 100 ml polotučného mlieka
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • soľ a korenie podľa chuti

Plnka:

  • 200 g smotanového syra
  • 100 g údeného lososa, nakrájaného na malé kúsky
  • 2 lyžice nasekaného petržlenu
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Syrová roláda – plnka

Postup:

  1. Oddelite bielka a žĺtky. Bielka dajte do čistej a suchej misky, žĺtky zmiešajte s mliekom.
  2. Pridajte múku, prášok do pečiva, nastrúhaný syr, soľ a korenie do bielkov a vyšľahajte ich pevnejším snehom.
  3. Postupne prilievajte zmes zo žĺtkov a mlieka a jemne premiešajte lyžicou.
  4. Na pečiaci papier vyloženom plechu roztiahnite cesto do tenkej vrstvy.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu približne 12-15 minút, kým sa cesto nezačne zlatiť.
  6. Medzitým pripravte plnku. Smotanový syr zmiešajte s nakrájaným lososom, petržlenom, soľou a korením.
  7. Keď je cesto hotové, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
  8. Potom rozložte plnku na cesto a opatrne zroľujte.
  9. Syrovú roládu dajte na tanier a nechajte vychladnúť v chladničke najmenej 1 hodinu.
  10. Pred podávaním nakrájajte na plátky a podávajte ako chladnú predkrmovú špecialitu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *