Chcete recept na syrovú roládu s plnkou? Tu máte:
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 100 g hladkej múky
- 100 g tvrdého syra, nastrúhaného
- 100 ml polotučného mlieka
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- soľ a korenie podľa chuti
Plnka:
- 200 g smotanového syra
- 100 g údeného lososa, nakrájaného na malé kúsky
- 2 lyžice nasekaného petržlenu
- soľ a korenie podľa chuti
Syrová roláda – plnka
Postup:
- Oddelite bielka a žĺtky. Bielka dajte do čistej a suchej misky, žĺtky zmiešajte s mliekom.
- Pridajte múku, prášok do pečiva, nastrúhaný syr, soľ a korenie do bielkov a vyšľahajte ich pevnejším snehom.
- Postupne prilievajte zmes zo žĺtkov a mlieka a jemne premiešajte lyžicou.
- Na pečiaci papier vyloženom plechu roztiahnite cesto do tenkej vrstvy.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu približne 12-15 minút, kým sa cesto nezačne zlatiť.
- Medzitým pripravte plnku. Smotanový syr zmiešajte s nakrájaným lososom, petržlenom, soľou a korením.
- Keď je cesto hotové, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
- Potom rozložte plnku na cesto a opatrne zroľujte.
- Syrovú roládu dajte na tanier a nechajte vychladnúť v chladničke najmenej 1 hodinu.
- Pred podávaním nakrájajte na plátky a podávajte ako chladnú predkrmovú špecialitu.
Dobrú chuť!