Viedenská knedľa recept môj do babičky.
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 150 ml mlieka
- 50 g masla
- 1 vajce
- 20 g cukru
- štipka soli
- 10 g droždia
Náplň:
- 150 g jahôd
- 50 g cukru
Viedenská knedľa recept
Postup:
- V miske zmiešajte múku, cukor a soľ. Presypejte droždie a pridajte vajce a mlieko. Premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Prikryte cesto utierkou a nechajte 30 minút kysnúť.
- Medzitým pripravte náplň. Jahody umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte cukor a nechajte odležať.
- Cesto rozvaľkajte na dosť veľký obdĺžnik. Na polovicu položte jahodovú náplň a zabaľte do podlhovastého tvaru. Okraje dobre utlačte, aby sa náplň nevydrala.
- V hrnci zohrejte vodu a pridajte maslo. Keď voda začne vrieť, pridajte knedľu a varíme ju 20-25 minút.
- Po uvarí knedľu vyndajte a nechajte oklepnúť. Potom ju nakrájajte na plátky a podávajte teplú s praženými drobmi a ovocnou omáčkou.
Dobrú chuť!