Viedenská knedľa recept

Viedenská knedľa recept môj do babičky.

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 150 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • 20 g cukru
  • štipka soli
  • 10 g droždia

Náplň:

  • 150 g jahôd
  • 50 g cukru

 

Viedenská knedľa recept

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, cukor a soľ. Presypejte droždie a pridajte vajce a mlieko. Premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  2. Prikryte cesto utierkou a nechajte 30 minút kysnúť.
  3. Medzitým pripravte náplň. Jahody umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte cukor a nechajte odležať.
  4. Cesto rozvaľkajte na dosť veľký obdĺžnik. Na polovicu položte jahodovú náplň a zabaľte do podlhovastého tvaru. Okraje dobre utlačte, aby sa náplň nevydrala.
  5. V hrnci zohrejte vodu a pridajte maslo. Keď voda začne vrieť, pridajte knedľu a varíme ju 20-25 minút.
  6. Po uvarí knedľu vyndajte a nechajte oklepnúť. Potom ju nakrájajte na plátky a podávajte teplú s praženými drobmi a ovocnou omáčkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *