Ak hľadáte rýchly a chutný recept na krémovú polievku z ružičkového kelu, mám pre vás skvelý nápad. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 500 g ružičkového kelu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- 2 lyžice olivového oleja
Rýchla krémová polievka z ružičkového kelu
Postup:
- Ružičkový kel očistite a pokrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
- V hrnci zohrejeme olivový olej a na miernom ohni orestujeme cibuľu a cesnak, až sa cibuľa zosklovatí.
- Pridáme nakrájaný ružičkový kel a podusíme ich asi 5 minút, až zmäknú.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 15 – 20 minút, kým sa kel úplne zmäkne.
- Variť môžeme podľa špeciálnych inštrukcií výrobcu.
- Potom zmes rozmixujeme do hladka pomocou mixéra a preceďte cez jemné sitko.
- Vráťte späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dôkladne premiešame.
- Polievku zohrejeme, ale nenecháme ju prevrieť. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Podávame teplú so sviežim bylinkovým posypom, ako je napríklad petržlenová vňať alebo kôpor.
Táto jednoduchá a chutná rýchla polievka je ideálna ako predkrm alebo ako hlavný jedlo počas chladnejších dní. Dobrú chuť! No vedeli ste, že polievku zu ružičkového kelu máte v desiatích variantách aj tu
Vyskúšajte ju a dajte mi vedieť v komentároch. .