Rýchla krémová polievka z ružičkového kelu

Ak hľadáte rýchly a chutný recept na krémovú polievku z ružičkového kelu, mám pre vás skvelý nápad. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 500 g ružičkového kelu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Rýchla krémová polievka z ružičkového kelu

Postup:

  1. Ružičkový kel očistite a pokrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
  3. V hrnci zohrejeme olivový olej a na miernom ohni orestujeme cibuľu a cesnak, až sa cibuľa zosklovatí.
  4. Pridáme nakrájaný ružičkový kel a podusíme ich asi 5 minút, až zmäknú.
  5. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 15 – 20 minút, kým sa kel úplne zmäkne.
  6. Variť môžeme podľa špeciálnych inštrukcií výrobcu.
  7. Potom zmes rozmixujeme do hladka pomocou mixéra a preceďte cez jemné sitko.
  8. Vráťte späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dôkladne premiešame.
  9. Polievku zohrejeme, ale nenecháme ju prevrieť. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  10. Podávame teplú so sviežim bylinkovým posypom, ako je napríklad petržlenová vňať alebo kôpor.

Táto jednoduchá a chutná rýchla polievka je ideálna ako predkrm alebo ako hlavný jedlo počas chladnejších dní. Dobrú chuť! No vedeli ste, že polievku zu ružičkového kelu máte v desiatích variantách aj tu

Vyskúšajte ju a dajte mi vedieť v komentároch. .

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *