Kuracie prsia naložené v kyslej smotane

Recept na kuracie prsia naložené v kyslej smotane:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml kyslej smotany
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Kuracie prsia naložené v kyslej smotane

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite a osušte papierovým utierkou. Narežte ich na tenké plátky.
  2. V hrnci zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju na strednom ohni, kým nezmäkne a nezarumení sa.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a kuracie prsia. Opečte mäso zo všetkých strán, kým nezmení farbu.
  4. Pridajte kyslú smotanu, soľ a mleté čierne korenie. Zmierňte oheň na minimum a varíme ešte 10-15 minút, aby sa mäso premiešalo s omáčkou a dostalo sa do neho chuť.
  5. Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou alebo cestovinami. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *