Recept na kuracie prsia naložené v kyslej smotane:
Suroviny:
- 4 kuracie prsia
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 ml kyslej smotany
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Kuracie prsia naložené v kyslej smotane
Postup:
- Kuracie prsia opláchnite a osušte papierovým utierkou. Narežte ich na tenké plátky.
- V hrnci zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju na strednom ohni, kým nezmäkne a nezarumení sa.
- Pridajte nasekaný cesnak a kuracie prsia. Opečte mäso zo všetkých strán, kým nezmení farbu.
- Pridajte kyslú smotanu, soľ a mleté čierne korenie. Zmierňte oheň na minimum a varíme ešte 10-15 minút, aby sa mäso premiešalo s omáčkou a dostalo sa do neho chuť.
- Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou alebo cestovinami. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Dobrú chuť!