Bravčové pliecko v rúre

Tu je podrobný recept na bravčové pliecko v rúre:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového pliecka
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička dusenej papriky
  • 1 lyžička sušenej bylinky (napr. tymian, rozmarín alebo oregano)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bravčové pliecko v rúre

Postup:

  1. Predhrejte rúru na teplotu 180 °C.
  2. Vezmite bravčové pliecko a dôkladne ho umyte pod tečúcou vodou. Osušte ho papierovou utierkou.
  3. Do misky zmiešajte olivový olej, dusenú papriku, sušenú bylinku a nakrájaný cesnak. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti a dobre premiešajte.
  4. Natriať bravčové pliecko vzniknutou marinádou po celom povrchu. Nechajte ho odpočívať aspoň 15 minút, aby sa mohli korenia vstrebať.
  5. Položte bravčové pliecko na plech alebo do hlbšieho pekáča a vložte do predhriatej rúry.
  6. Pliecko pečte približne 25-30 minút, alebo kým vnútorná teplota dosiahne 70 °C. Pri pečení môžete pliecko občas polievať vlastnou šťavou, aby sa udržalo šťavnaté.
  7. Keď je pliecko hotové, vyberte ho z rúry a nechajte ho chvíľu odpočívať pred podávaním. Nakrájajte ho na plátky a podávajte s prílohou, ako napríklad pečené zemiaky, dusenú zeleninu alebo šalát.

Dúfam, že si tento recept užijete! Ak budete mať ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *