Tu máte recept na plnené kuracie prsia:
Suroviny:
- 4 kuracie prsia
- 100g špenátu
- 100g syra (napr. fetáku)
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
Plnené kuracie prsia
Postup:
- Kuracie prsia si starostlivo opražte na panvici s olivovým olejom zo všetkých strán, aby sa pekne zatvorili.
- Špenát očistite a nasekajte na jemné kúsky. Syr si nakrájajte na malé kocky a cesnak pretlačte.
- V malom mixing mise zmiešajte špenát, syr a cesnak. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti a dobre premiešajte.
- Vytvorte vrecká v kuracích prsiach tak, že skrájate nožom hlboko do mäsa, ale nedočiahnete na druhú stranu.
- Do vytvorených vreckov naplňte pripravenú zmes zo špenátu, syra a cesnaku.
- Kuracie prsia dajte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte do predhriatej rúry na 180 °C.
- Pečte približne 25-30 minút, alebo kým kuracie prsia nie sú dobre prepečené a vnútri nejasné.
- Podávajte plnené kuracie prsia s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou či zemiakmi.
Dobrú chuť!