Na marinádu na kuracie prsia na grilovanie budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie prsia
– 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 1 lyžička mletej červenej sladkej papriky
– 1 lyžička sušeného oregana
– šťava z 1 citróna
– 4 lyžice olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti

 

Marináda na kuracie prsia na grilovanie

Postup:

1. V miske zmiešajte cesnak, papriku, oregano, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a korenie.

2. Kuracie prsia umyte a osušte a potom ich umiestnite do nádoby alebo vrecka na zip.

3. Zalejte kuracie prsia pripravenou marinádou a dôkladne ich obalte, aby sa marináda rovnomerne rozprela.

4. Nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 1-2 hodiny, ideálne však cez noc.

5. Pred grilovaním nechajte mäso odpočívať pri izbovej teplote asi 30 minút.

6. Na rozohriaty gril položte kuracie prsia a grilujte ich približne 6-8 minút z každej strany, alebo kým nie sú plne prepečené.

7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu a užite si vynikajúce grilované kuracie prsia. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *