Príprava vyprážanej pečene v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi je jednoduchá a chutná. Tu je recept:

Suroviny:

  • 500 g pečene (hovädziej alebo bravčovej)
  • 2-3 vajcia
  • 100 g múky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čili papričky (podľa chuti)
  • soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • olej na smaženie
  • 500 g nových zemiakov
  • 2 polievkové lyžice masla
  • petržlen (na ozdobu)

 

Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi

Postup:

  1. Pripravte si pečeň tak, že ju nakrájajte na tenké plátky. Osolte ju a okoreňte mletým čiernym korením podľa chuti.
  2. V miske si rozmixujte vajcia a pridajte múku. Ochutnajte soľou a mletým čiernym korením.
  3. Do mixu pridajte pretlačený cesnak a nadrobno nasekanú čili papričku. Premiešajte.
  4. V panvici zohrejte olej na stredne silnom ohni.
  5. Plátky pečene ponorte do cestíčka a dôkladne obaľte.
  6. Vyprážajte pečeň vo vyhriatej panvici z oboch strán, kým nezhnedne a nezarumení.
  7. Na vedľajšej panvici si rozohrejte maslo a pridajte očistené a pokrájané nové zemiaky. Opečte ich, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  8. Servírujte vyprážanú pečeň s opekanými novými zemiakmi. Ozdobte petržlenom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *