Príprava vyprážanej pečene v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi je jednoduchá a chutná. Tu je recept:
Suroviny:
- 500 g pečene (hovädziej alebo bravčovej)
- 2-3 vajcia
- 100 g múky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1-2 čili papričky (podľa chuti)
- soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
- olej na smaženie
- 500 g nových zemiakov
- 2 polievkové lyžice masla
- petržlen (na ozdobu)
Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi
Postup:
- Pripravte si pečeň tak, že ju nakrájajte na tenké plátky. Osolte ju a okoreňte mletým čiernym korením podľa chuti.
- V miske si rozmixujte vajcia a pridajte múku. Ochutnajte soľou a mletým čiernym korením.
- Do mixu pridajte pretlačený cesnak a nadrobno nasekanú čili papričku. Premiešajte.
- V panvici zohrejte olej na stredne silnom ohni.
- Plátky pečene ponorte do cestíčka a dôkladne obaľte.
- Vyprážajte pečeň vo vyhriatej panvici z oboch strán, kým nezhnedne a nezarumení.
- Na vedľajšej panvici si rozohrejte maslo a pridajte očistené a pokrájané nové zemiaky. Opečte ich, kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Servírujte vyprážanú pečeň s opekanými novými zemiakmi. Ozdobte petržlenom.
Dobrú chuť!