Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích stehien
– 2 polievkové lyžice oleja
– Soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 paprika
– 1 pohár paradajkového pretlaku
– 200 ml kuracieho vývaru
– Petržlen na posypanie

 

Kuchyňa Lídla – kuracie stehná

Postup:

1. Kuracie stehná očistíme a osušíme kuchynským papierom. Posolíme, okoreníme a popudruždíme mletou sladkou paprikou.

2. Kuracie stehná opražíme na predhriatej panvici so zahriatým olejom z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

3. Do panvice pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.

4. Pridáme nakrájanú mrkvu a papriku a dusíme ďalších pár minút.

5. Zalejeme kuracie stehná paradajkovým pretlakom a kuracím vývarom.

6. Pokrytý hrniec necháme dusiť na miernom ohni asi 30 minút, prípadne až kým mäso nie je mäkké.

7. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňatkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *