Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích stehien
– 2 polievkové lyžice oleja
– Soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 paprika
– 1 pohár paradajkového pretlaku
– 200 ml kuracieho vývaru
– Petržlen na posypanie
Kuchyňa Lídla – kuracie stehná
Postup:
1. Kuracie stehná očistíme a osušíme kuchynským papierom. Posolíme, okoreníme a popudruždíme mletou sladkou paprikou.
2. Kuracie stehná opražíme na predhriatej panvici so zahriatým olejom z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
3. Do panvice pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.
4. Pridáme nakrájanú mrkvu a papriku a dusíme ďalších pár minút.
5. Zalejeme kuracie stehná paradajkovým pretlakom a kuracím vývarom.
6. Pokrytý hrniec necháme dusiť na miernom ohni asi 30 minút, prípadne až kým mäso nie je mäkké.
7. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňatkou.
Dobrú chuť!