Kuracie rizoto recept

Receptík vám bude chutiť.

Suroviny:

  • 2 hrudky kuracieho mäsa, nakrájané na kúsky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 g arborio ryže
  • 800 ml kuracieho vývaru
  • 100 ml bieleho vína
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý petržlen na ozdobenie

 

Kuracie rizoto recept

Postup:

  1. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte nakrájané kuracie mäso a smažte ho, kým nie je pekne zlaté z každej strany.
  3. Pridajte arborio ryžu a miešajte, kým ryža nie je lesklá a potiahnutá olejom.
  4. Znížte teplotu a postupne pridávajte kurací vývar po 100 ml, miešajte a nechajte ryžu absorbovať tekutinu. Pokračujte, kým ryža nie je mäkká a uvarená, ale ešte stále al dente.
  5. Pridajte biele víno a nechajte ho ryžu absorbovať.
  6. Odstavte panvicu z ohňa a pridajte strúhaný parmezán. Dobré premiešajte, kým sa parmezán nerozpustí a ryža sa zahustí.
  7. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa potreby.
  8. Podávajte kuracie rizoto posypané čerstvým petržlenom na ozdobenie.

Dobrú chuť! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *