Receptík vám bude chutiť.
Suroviny:
- 2 hrudky kuracieho mäsa, nakrájané na kúsky
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 250 g arborio ryže
- 800 ml kuracieho vývaru
- 100 ml bieleho vína
- 100 g strúhaného parmezánu
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvý petržlen na ozdobenie
Kuracie rizoto recept
Postup:
- Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané kuracie mäso a smažte ho, kým nie je pekne zlaté z každej strany.
- Pridajte arborio ryžu a miešajte, kým ryža nie je lesklá a potiahnutá olejom.
- Znížte teplotu a postupne pridávajte kurací vývar po 100 ml, miešajte a nechajte ryžu absorbovať tekutinu. Pokračujte, kým ryža nie je mäkká a uvarená, ale ešte stále al dente.
- Pridajte biele víno a nechajte ho ryžu absorbovať.
- Odstavte panvicu z ohňa a pridajte strúhaný parmezán. Dobré premiešajte, kým sa parmezán nerozpustí a ryža sa zahustí.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa potreby.
- Podávajte kuracie rizoto posypané čerstvým petržlenom na ozdobenie.
Dobrú chuť! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie:
- 300 g kuracích prsníkov
- 200 g ryže na risotto (napr. Arborio)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 paprika (červená alebo žltá)
- 100 ml suchého bieleho vína
- 800 ml kuracieho vývaru (môže byť aj z kocky)
- 50 g parmezánu (nastrúhaného)
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava surovín: Kuracie prsia umyte a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Mrkvu a papriku nakrájajte na malé kocky.
-
Smaženie kuracieho mäsa: Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja. Pridajte nakrájané kuracie mäso, osolte a okoreňte. Smažte, kým sa mäso neopečie a nezíska zlatistú farbu. Potom mäso vyberte a odložte na tanier.
-
Smaženie zeleniny: Do tej istej panvice pridajte zvyšnú lyžicu olivového oleja. Na panvicu vložte cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridajte mrkvu a papriku a smažte ešte asi 5 minút.
-
Príprava rizota: Ku zelenine pridajte ryžu a dobre premiešajte, aby sa ryža obalila olejom. Po asi 1-2 minútach pridajte biele víno a miešajte, kým sa tekutina nevstrebe.
-
Pridávanie vývaru: Postupne pridávajte kurací vývar (zohriaty), vždy po naberaní jednej naberačky. Miešajte a nechajte ryžu absorbovať tekutinu, pred pridaním ďalšej naberačky. Tento proces trvá približne 18-20 minút, kým ryža nie je al dente.
-
Dopravenie chuti: Keď je rizoto hotové, vráťte späť opečené kuracie mäso, pridajte nastrúhaný parmezán a dobre premiešajte. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
-
Podávanie: Rizoto servírujte teplé, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete pridať aj ďalší parmezán na posypanie.
Dobrú chuť!
Ja poznám len obyčajné rizoto.Nikdy som nerobil kuracie rizoto až po nájdení tohto receptu.Skvelo chutil a kuracie maso dalo tomu inu chuť.