Kuracie rizoto recept

Receptík vám bude chutiť.

Suroviny:

  • 2 hrudky kuracieho mäsa, nakrájané na kúsky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 g arborio ryže
  • 800 ml kuracieho vývaru
  • 100 ml bieleho vína
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý petržlen na ozdobenie

 

Kuracie rizoto recept

Postup:

  1. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte nakrájané kuracie mäso a smažte ho, kým nie je pekne zlaté z každej strany.
  3. Pridajte arborio ryžu a miešajte, kým ryža nie je lesklá a potiahnutá olejom.
  4. Znížte teplotu a postupne pridávajte kurací vývar po 100 ml, miešajte a nechajte ryžu absorbovať tekutinu. Pokračujte, kým ryža nie je mäkká a uvarená, ale ešte stále al dente.
  5. Pridajte biele víno a nechajte ho ryžu absorbovať.
  6. Odstavte panvicu z ohňa a pridajte strúhaný parmezán. Dobré premiešajte, kým sa parmezán nerozpustí a ryža sa zahustí.
  7. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa potreby.
  8. Podávajte kuracie rizoto posypané čerstvým petržlenom na ozdobenie.

Dobrú chuť! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 300 g kuracích prsníkov
  • 200 g ryže na risotto (napr. Arborio)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 paprika (červená alebo žltá)
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 800 ml kuracieho vývaru (môže byť aj z kocky)
  • 50 g parmezánu (nastrúhaného)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie prsia umyte a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Mrkvu a papriku nakrájajte na malé kocky.

  2. Smaženie kuracieho mäsa: Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja. Pridajte nakrájané kuracie mäso, osolte a okoreňte. Smažte, kým sa mäso neopečie a nezíska zlatistú farbu. Potom mäso vyberte a odložte na tanier.

  3. Smaženie zeleniny: Do tej istej panvice pridajte zvyšnú lyžicu olivového oleja. Na panvicu vložte cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridajte mrkvu a papriku a smažte ešte asi 5 minút.

  4. Príprava rizota: Ku zelenine pridajte ryžu a dobre premiešajte, aby sa ryža obalila olejom. Po asi 1-2 minútach pridajte biele víno a miešajte, kým sa tekutina nevstrebe.

  5. Pridávanie vývaru: Postupne pridávajte kurací vývar (zohriaty), vždy po naberaní jednej naberačky. Miešajte a nechajte ryžu absorbovať tekutinu, pred pridaním ďalšej naberačky. Tento proces trvá približne 18-20 minút, kým ryža nie je al dente.

  6. Dopravenie chuti: Keď je rizoto hotové, vráťte späť opečené kuracie mäso, pridajte nastrúhaný parmezán a dobre premiešajte. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.

  7. Podávanie: Rizoto servírujte teplé, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete pridať aj ďalší parmezán na posypanie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Fero H. píše:

    Ja poznám len obyčajné rizoto.Nikdy som nerobil kuracie rizoto až po nájdení tohto receptu.Skvelo chutil a kuracie maso dalo tomu inu chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *