Na marinádu na kuracie prsia budete potrebovať:

– 4 kuracie prsia
– 4 strúčiky cesnaku
– Čerstvú petržlenovú vňať
– 1 lyžicu cesnakového prášku
– 1 lyžicu sladkej papriky
– 1 lyžicu mletej papriky
– 1 lyžicu soli
– 1 lyžicu mletej čiernej papriky
– 1 lyžicu worcesterskej omáčky
– 1 lyžicu olivového oleja

 

Najlepšia marináda na kuracie prsia

Postup:

1. V miske zmiešajte cesnakový prášok, sladkú papriku, mletú papriku, soľ, mletú čiernu papriku a worcesterskú omáčku.

2. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na menšie kúsky.

3. Kuracie mäso dôkladne natrite marinádou a nechajte ho odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu (čím dlhšie, tým lepšie).

4. Predpečte rúru na 180 °C.

5. Kuracie mäso vložte na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkajte olivovým olejom.

6. Pečte kuracie prsia v predhriatej rúre asi 25 minút alebo kým nebudú pekne zlatisté.

7. Podávajte so zeleninovým šalátom alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *