Na marinádu na kuracie prsia budete potrebovať:
– 4 kuracie prsia
– 4 strúčiky cesnaku
– Čerstvú petržlenovú vňať
– 1 lyžicu cesnakového prášku
– 1 lyžicu sladkej papriky
– 1 lyžicu mletej papriky
– 1 lyžicu soli
– 1 lyžicu mletej čiernej papriky
– 1 lyžicu worcesterskej omáčky
– 1 lyžicu olivového oleja
Najlepšia marináda na kuracie prsia
Postup:
1. V miske zmiešajte cesnakový prášok, sladkú papriku, mletú papriku, soľ, mletú čiernu papriku a worcesterskú omáčku.
2. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
3. Kuracie mäso dôkladne natrite marinádou a nechajte ho odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu (čím dlhšie, tým lepšie).
4. Predpečte rúru na 180 °C.
5. Kuracie mäso vložte na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkajte olivovým olejom.
6. Pečte kuracie prsia v predhriatej rúre asi 25 minút alebo kým nebudú pekne zlatisté.
7. Podávajte so zeleninovým šalátom alebo ryžou.
Dobrú chuť!