Ak hľadáte recept na prípravu pečenky z panvice, tu je jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečienky
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 cibuľa (najlepšie biela)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sladkej papriky
- 250 ml vývaru (môžete použiť aj vodu)
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
Pečienka z panvice recept
Postup:
- Bravčovú pečenku opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou. Následne ju nakrájajte na tenké plátky alebo kúsky.
- Plátky pečenky osolte a okoreňte podľa chuti.
- Do väčšej panvice pridajte olej a zohrejte ju na strednom ohni. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista.
- Pridajte nadrobno nasekaný cesnak a sladkú papriku. Premiešajte a dusťe asi 1 minútu, aby sa uvoľnila vôňa.
- Do panvice pridajte nakrájanú pečenku a opečte ju z oboch strán, až kým nezhnedne.
- Vlijte vývar alebo vodu do panvice, znížte teplotu na stredný oheň a dusťe pečenku s cibuľou asi 20 minút, kým nie je mäso mäkké.
- Zmiešajte hladkú múku s paradajkovým pretlakom a pridajte do panvice. Varíme ešte pár minút, kým sa omáčka zahusťuje.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Vaša pečienka z panvice je teraz pripravená na servírovanie! Môžete ju podávať s prílohou ako zemiaky, knedle alebo ryža a prípadne s čerstvou zeleninou ako prílohou. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečienky (môže byť aj hovädzia alebo kuracia)
- 2 cibuľe
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 paprika (červená alebo zelená)
- 3 polievkové lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
- 200 ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava pečienky:
- Bravčovú pečienku umyjeme a osušíme papierovými uterákmi. Potom ju nakrájame na kocky alebo plátky podľa vlastného uváženia.
-
Cibuľa a cesnak:
- Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Cesnak rozpučíme a nasekáme.
-
Zelenina:
- Mrkvu olúpeme a nakrájame na kolieska. Papriku umyjeme a nakrájame na prúžky.
-
Smaženie:
- Na panvici rozohrejeme olej na strednej teplote. Pridáme cibulu a cesnak, a smažíme, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
- Potom pridáme nakrájanú pečienku a orestujeme ju, kým sa nezatiahne a nie je zlatohnedá.
-
Pridanie zeleniny:
- K pečienke pridáme nakrájanú mrkvu a papriku. Všetko dobre premiešame a necháme sa ešte chvíľu smažiť.
-
Dusenie:
- Následne pridáme mletú papriku, oregano (ak používate) a osolíme a okoreníme podľa chuti. Dobre premiešame.
- Nalejeme vývar a privedieme do varu. Počiatočne znížime teplotu a prikryjeme panvicu pokrievkou. Dusíme približne 20-30 minút, kým nie je mäso dobre prepečené a zelenina mäkká.
-
Podávanie:
- Ak je jedlo už hotové, môžeme ho podávať. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Pečienku z panvice môžeme podávať s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!