Pečienka z panvice recept

Ak hľadáte recept na prípravu pečenky z panvice, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 cibuľa (najlepšie biela)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 250 ml vývaru (môžete použiť aj vodu)
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku

 

Pečienka z panvice recept

Postup:

  1. Bravčovú pečenku opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou. Následne ju nakrájajte na tenké plátky alebo kúsky.
  2. Plátky pečenky osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Do väčšej panvice pridajte olej a zohrejte ju na strednom ohni. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista.
  4. Pridajte nadrobno nasekaný cesnak a sladkú papriku. Premiešajte a dusťe asi 1 minútu, aby sa uvoľnila vôňa.
  5. Do panvice pridajte nakrájanú pečenku a opečte ju z oboch strán, až kým nezhnedne.
  6. Vlijte vývar alebo vodu do panvice, znížte teplotu na stredný oheň a dusťe pečenku s cibuľou asi 20 minút, kým nie je mäso mäkké.
  7. Zmiešajte hladkú múku s paradajkovým pretlakom a pridajte do panvice. Varíme ešte pár minút, kým sa omáčka zahusťuje.
  8. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Vaša pečienka z panvice je teraz pripravená na servírovanie! Môžete ju podávať s prílohou ako zemiaky, knedle alebo ryža a prípadne s čerstvou zeleninou ako prílohou. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky (môže byť aj hovädzia alebo kuracia)
  • 2 cibuľe
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika (červená alebo zelená)
  • 3 polievkové lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • 200 ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava pečienky:

    • Bravčovú pečienku umyjeme a osušíme papierovými uterákmi. Potom ju nakrájame na kocky alebo plátky podľa vlastného uváženia.
  2. Cibuľa a cesnak:

    • Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Cesnak rozpučíme a nasekáme.
  3. Zelenina:

    • Mrkvu olúpeme a nakrájame na kolieska. Papriku umyjeme a nakrájame na prúžky.
  4. Smaženie:

    • Na panvici rozohrejeme olej na strednej teplote. Pridáme cibulu a cesnak, a smažíme, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
    • Potom pridáme nakrájanú pečienku a orestujeme ju, kým sa nezatiahne a nie je zlatohnedá.
  5. Pridanie zeleniny:

    • K pečienke pridáme nakrájanú mrkvu a papriku. Všetko dobre premiešame a necháme sa ešte chvíľu smažiť.
  6. Dusenie:

    • Následne pridáme mletú papriku, oregano (ak používate) a osolíme a okoreníme podľa chuti. Dobre premiešame.
    • Nalejeme vývar a privedieme do varu. Počiatočne znížime teplotu a prikryjeme panvicu pokrievkou. Dusíme približne 20-30 minút, kým nie je mäso dobre prepečené a zelenina mäkká.
  7. Podávanie:

    • Ak je jedlo už hotové, môžeme ho podávať. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
    • Pečienku z panvice môžeme podávať s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *