Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom.
Potrebné ingrediencie:
- 4 ks kuracie stehná
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa, nasekaná na kúsky
- 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 200 ml bielého vína
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na chuť
Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom
Postup:
- Kuracie stehná opláchnite pod vodou a osušte kuchynským papierom.
- Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Zmiešajte dozlatista.
- Pridajte pretlačený cesnak a orestujte ho asi 1 minútu.
- Do panvice pridajte kuracie stehná a opečte ich z oboch strán dozlatista.
- Znížte teplotu a pridajte bielé víno. Prikryte panvicu a nechajte variť asi 30 minút, kým mäso zmäkne.
- Po 30 minútach pridajte smotanu na varenie, soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Varte ešte ďalších 10-15 minút, kým sa omáčka zredukuje a krémová konzistencia sa dosiahne.
- Podávajte s cestovinou, zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi.
- Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!