Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom

Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom.

Potrebné ingrediencie:

  • 4 ks kuracie stehná
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, nasekaná na kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 200 ml bielého vína
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na chuť

 

Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom

Postup:

  1. Kuracie stehná opláchnite pod vodou a osušte kuchynským papierom.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Zmiešajte dozlatista.
  3. Pridajte pretlačený cesnak a orestujte ho asi 1 minútu.
  4. Do panvice pridajte kuracie stehná a opečte ich z oboch strán dozlatista.
  5. Znížte teplotu a pridajte bielé víno. Prikryte panvicu a nechajte variť asi 30 minút, kým mäso zmäkne.
  6. Po 30 minútach pridajte smotanu na varenie, soľ a čierne korenie podľa chuti.
  7. Varte ešte ďalších 10-15 minút, kým sa omáčka zredukuje a krémová konzistencia sa dosiahne.
  8. Podávajte s cestovinou, zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi.
  9. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *