Kuracie stehná marinované recept 

Tu máte jednoduchý recept na kuracie stehná marinované:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • šťava z jedného citrónu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Kuracie stehná marinované recept 

Postup:

  1. Najskôr si pripravte marinádu. V miske zmiešajte cesnak (môžete ho nastrúhať alebo jemne nasekať), sójovú omáčku, med, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
  2. Kuracie stehná dôkladne očistite a položte ich do misky alebo vrecka na marinovanie. Prelejte marinádou a nechajte minimálne 2 hodiny v chladničke odpočívať. Ak máte viac času, môžete ich nechať marinovať aj cez noc.
  3. Pred pečením nechajte mäso cca 30 minút v izbovej teplote. Počas toho si môžete pripraviť gril alebo rúru, ktorú zohrejte na 200°C.
  4. Marinované kuracie stehná položte na vyhriate grilovacie rošty alebo ich uložte do pekáča. Pečte ich približne 30-35 minút, prípadne až kým nebudú vonku pekné zlatisté a dovnútra dobre prepečené.
  5. Po upečení stehná vyberte z rúry a nechajte ich ešte niekoľko minút oddychovať pod kuchynskou fóliou. Tým sa mäso zjemní a budú šťavnatejšie.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s pečenými zemiakmi a šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *