Kuracie prsia na dubákoch

Ak hľadáte skvelý recept na kuracie prsia na dubákoch, mám pre vás jednoduchý a chutný spôsob, ako ich pripraviť.

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky soli
  • Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia na dubákoch

Postup:

  1. Pridajte olivový olej, cesnak, papriku, rasce, soľ a čierne korenie do misky a premiešajte, aby sa vytvorila marináda.
  2. Prsia dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
  3. Vložte kuracie prsia do misky s marinádou a počas 30 minút ich nechajte odpočívať, aby sa vstrebaním chutí dostali do mäsa.
  4. Po uplynutí času zahrejte grilovaciu panvicu alebo gril na strednú teplotu.
  5. Položte kuracie prsia na vyhriaty dubák a grilujte ich asi 6-8 minút z každej strany, kým nebudú vnútri dokonale prepečené a šťavnaté.
  6. Po spečení nechajte mäso pár minút vydýchnuť a potom ho podávajte s prílohou podľa vášho výberu.

Poznámka:
Dubáky môžete nahradiť aj bežnou panvicou, ale grilovanie na dubáku dodá kuracím prsiam pekný charakteristický vzor a chuť.

Dúfam, že si tieto kuracie prsia na dubákoch pochutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *