Hovädzie v šípkovej omáčke

Hovädzie v šípkovej omáčke je lahodné jedlo s bohatou chuťou a arómou. Tu je jednoduchý recept, ako pripraviť tento tradičný pokrm:

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa (napr. hovädzí rošt, steak alebo mäso na guláš)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice šípkovej omáčky
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice masla na smaženie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Hovädzie v šípkovej omáčke

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na tenké plátky alebo drobné kúsky. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
  2. Rozohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte maslo. Keď sa maslo rozpustí a začne lahodiť, pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista.
  3. Pridajte mäso a opečte ho z každej strany, až kým nezmení farbu a dostane peknú kôru.
  4. Na panvicu pridajte šípkovú omáčku a hovädzí vývar. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti. Dobre premiešajte.
  5. Znížte teplotu a povarte pokrm na miernom ohni asi 15 – 20 minút, kým sa mäso nezmäkne a omáčka nezhustne.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastnej preferencie, ako napríklad haluškami, knedľou alebo ryžou.

Dúfam, že vám tento recept poslúži a pochutnáte si na skvelom hovädziom v šípkovej omáčke!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *