Kuracie štvrte so zeleninou

Na prípravu kuracích štvrtí s zeleninou potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 4 kuracie štvrte
  • 2 papriky (červená a žltá), nakrájané na pásiky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 1 cuketa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Olivový olej na opraženie

 

Kuracie štvrte so zeleninou

Postup:

  1. Zahrejte panvicu na strednú teplotu a pridajte trochu olivového oleja.
  2. Pridajte kuracie štvrti a opražte ich z oboch strán, kým sa nestanú zlatohnedé a dobre prepečené. Odoberiete ich z panvice a dáte bokom.
  3. Do panvice pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich, kým nezmäknú a nevonia.
  4. Pridajte nakrájané papriky, mrkvu a cuketu. Opražte zeleninu, kým nie je mäkká, ale stále chrupavá.
  5. Vráťte kuracie štvrti späť do panvice a premiešajte, aby sa všetko dobre premiešalo.
  6. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  7. Nechajte všetko spolu orestovať asi 5 minút, aby sa chute spojili.
  8. Umiestnite jedlo na taniere a podávajte teplé.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích štvrťí
  • 2 stredné zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 lyžička rozmarínu (môžete použiť aj čerstvý)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Šťava z 1 citrónu
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    • Kuracie štvrte umyte a osušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte čiernym korením z oboch strán.
    • Zemiaky a mrkvu očistite a nakrájajte na väčšie kusy. Červenú papriku nakrájajte na kocky a cibuľu na drobno. Cesnak nasekajte na jemno.
  2. Marinovanie:

    • V miske zmiešajte olivový olej, šťavu z citróna, majoránku, rozmarín, nasekaný cesnak a soľ. Pridajte kuracie štvrte a dôkladne premiešajte, aby sa marináda dostala na celé mäso. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín v chladničke.
  3. Opekanie:

    • Predhrejte rúru na 200 °C.
    • Na plech rozložte cibuľu, zemiaky, mrkvu a papriku. Premiešajte a posypte soľou a čiernym korením.
    • Na zeleninu položte marinované kuracie štvrte s kožou navrch.
  4. Pečenie:

    • Pečte v predhriatej rúre asi 40-50 minút, kým kuracie štvrte nie sú zlaté a prepečené (vnútorná teplota by mala dosiahnuť minimálne 75 °C). Počas pečenia môžete kuracie štvrte raz alebo dvakrát pól s výpekom, aby zostali šťavnaté.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení vyberte plech z rúry a nechajte pokrmy chvíľu oddýchnuť. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou posypanou navrch.

Tip:

K tomuto pokrmu sa hodí aj čerstvý chlieb alebo ryža ako príloha.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *