Potrebujete:

– 4 kuracie prsia
– soľ
– čierne korenie
– olivový olej
– maslo
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 pohár smotany na varenie
– 1 pohár bieleho vína
– 1 väčšia cibuľa
– 2 lyžice hladkej múky

 

Kuracie prsia s kožou

Postup:

1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a prsia opečieme z oboch strán do zlatista. Potom vyberieme z panvice a dáme ich do pekáča.
3. Do panvice pridáme maslo a cesnak nasekaný na jemné kúsky a orestujeme ho.
4. Pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme ju dozlatista.
5. Potom pridáme múku a dobre premiešame.
6. Pridáme bielym víno a necháme trochu povariť.
7. Pridáme smotanu na varenie a necháme pomaly prevrieť.
8. Zmes zalejeme prsiami v pekáči a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút.

Podávame s knedľou, ryžou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *