Králičie stehná na cibuli

Králičie stehná na cibuli je jednoduchý a chutný recept. Tu je spôsob, ako ho pripraviť:

Suroviny:

  • 4 králičie stehná
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 pohár vývaru (môžete použiť hovädzí alebo zeleninový vývar)

 

Králičie stehná na cibuli

Postup:

  1. Králičie stehná osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na panvici s hrubým dnom zohrejeme olivový olej na stredne vysokú teplotu.
  3. Pridáme stehná a opečieme ich zo všetkých strán, kým nie sú zlatisté. To im dodá príjemnú chuť a kôru.
  4. Vložíme stehná na tanier a do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme ich do mäkka, asi 5 minút.
  5. Znížime teplotu, pridáme späť králičie stehná a prilejeme vývar. Prikryjeme panvicu a varíme na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým mäso nie je mäkké.
  6. Ak je potrebné, podľa chuti doprajeme soľ a čierne korenie.
  7. Podávame s prílohou podľa výberu – napríklad s ryžou, zemiakovým pyré alebo pečenými zeleninovými kúskami.

Tento recept na králičie stehná na cibuli je výbornou voľbou pre milovníkov králičieho mäsa. Po skončení prípravy si môžete vychutnať chutné a voňavé jedlo. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *