Králičie stehná na cibuli je jednoduchý a chutný recept. Tu je spôsob, ako ho pripraviť:
Suroviny:
- 4 králičie stehná
- 2 veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 pohár vývaru (môžete použiť hovädzí alebo zeleninový vývar)
Králičie stehná na cibuli
Postup:
- Králičie stehná osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na panvici s hrubým dnom zohrejeme olivový olej na stredne vysokú teplotu.
- Pridáme stehná a opečieme ich zo všetkých strán, kým nie sú zlatisté. To im dodá príjemnú chuť a kôru.
- Vložíme stehná na tanier a do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme ich do mäkka, asi 5 minút.
- Znížime teplotu, pridáme späť králičie stehná a prilejeme vývar. Prikryjeme panvicu a varíme na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým mäso nie je mäkké.
- Ak je potrebné, podľa chuti doprajeme soľ a čierne korenie.
- Podávame s prílohou podľa výberu – napríklad s ryžou, zemiakovým pyré alebo pečenými zeleninovými kúskami.
Tento recept na králičie stehná na cibuli je výbornou voľbou pre milovníkov králičieho mäsa. Po skončení prípravy si môžete vychutnať chutné a voňavé jedlo. Dobrú chuť!