Radi vám pomôžeme s receptom na bravčový perkelt s knedľou:
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (plecko alebo panenské kôstky)
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na opraženie
- 500 ml vývaru (mäsový alebo zeleninový)
- 250 ml smotany na varenie
- 500 g hladkej múky
- 2 vajcia
- štipka soli
Bravčový perkelt s knedľou
Postup:
- Mäso nakrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemno.
- Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridáme mletú sladkú papriku a miešame asi minútu.
- Pridáme mäso a opražíme ho zo všetkých strán, až kým nie je dobre prepečené.
- Zalejeme vývarom a necháme variť na miernom ohni približne 30-40 minút, kým sa mäso zmäkne a omáčka zredukuje.
- Medzitým si pripravíme knedle. Vo veľkej miske zmiešame múku, vajcia a štipku soli a vypracujeme hladké, pružné cesto.
- Cesto necháme odpočívať 10-15 minút.
- V hrnci so soľou osolenou vriacou vodou uvaríme knedle. Cesto rozvaľkáme na plát hrubý približne 1 cm a pomocou noža alebo pohára vytvarujeme knedle.
- Uvaríme ich vo vriacej vode, kým nevyplynú na povrch. Potom ich scedíme.
- Do dusenej omáčky pridáme smotanu na varenie, premiešame a necháme ešte povariť 2-3 minúty.
- Podávame bravčový perkelt s knedľou.
Dobrú chuť k chutnému bravčovému perkeltu s lahodnou knedľou!