Radi vám pomôžeme s receptom na bravčový perkelt s knedľou:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (plecko alebo panenské kôstky)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na opraženie
  • 500 ml vývaru (mäsový alebo zeleninový)
  • 250 ml smotany na varenie
  • 500 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • štipka soli

 

Bravčový perkelt s knedľou

Postup:

  1. Mäso nakrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemno.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridáme mletú sladkú papriku a miešame asi minútu.
  4. Pridáme mäso a opražíme ho zo všetkých strán, až kým nie je dobre prepečené.
  5. Zalejeme vývarom a necháme variť na miernom ohni približne 30-40 minút, kým sa mäso zmäkne a omáčka zredukuje.
  6. Medzitým si pripravíme knedle. Vo veľkej miske zmiešame múku, vajcia a štipku soli a vypracujeme hladké, pružné cesto.
  7. Cesto necháme odpočívať 10-15 minút.
  8. V hrnci so soľou osolenou vriacou vodou uvaríme knedle. Cesto rozvaľkáme na plát hrubý približne 1 cm a pomocou noža alebo pohára vytvarujeme knedle.
  9. Uvaríme ich vo vriacej vode, kým nevyplynú na povrch. Potom ich scedíme.
  10. Do dusenej omáčky pridáme smotanu na varenie, premiešame a necháme ešte povariť 2-3 minúty.
  11. Podávame bravčový perkelt s knedľou.

Dobrú chuť k chutnému bravčovému perkeltu s lahodnou knedľou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *