Pecené kuracie stehná so šťavou sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbia nielen deti, ale aj dospelí. Na prípravu potrebujeme nasledujúce suroviny:
– 4 kuracie stehná
– soľ
– mleté čierne korenie
– mletá paprika
– olej
– cibuľa
– cesnak
– rajčiaková omáčka
– voda
– petržlenová vlasť
Pečené kuracie stehná so šťavou
Postup:
1. Najprv si pripravíme stehná. Kuracie stehná osolíme, okoreníme čiernym korením a paprikou. Potom ich necháme odpočívať aspoň pol hodinu v chladničke.
2. V druhej fáze prichystáme omáčku. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Potom pridáme rajčiakovú omáčku a zalejeme vodou.
3. Do omáčky vložíme pripravené kuracie stehná a dusíme pod pokrievkou približne 45 minút, prípadne môžeme pridať trochu viac vody a dusiť ešte dlhšie, ak sú stehná hrubšie.
4. Po uvarení posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
5. Pecené kuracie stehná so šťavou podávame s duseným zemiakovým pyré, ryžou alebo cestovinami.
Takto pripravené kuracie stehná sú šťavnaté a mäkké, vďaka tomu, že boli dusené vo vlastnej šťave. Dokonale sa hodí k nim kyslá príloha, ktorá skvele skombinuje s chuťou kuracieho mäsa. Dobrú chuť!