Návod na zapekané jablká so škoricou:

Potrebujete:

  • 4 stredne veľké jablká
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 1/4 šálky hrozienok
  • 2 lyžice masla
  • Šľahačkový šľah na ozdobenie (voliteľné)

 

Zapekané jablká so škoricou

Postup:

  1. Zahrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Jablká si umyte a vykrojte im jadro. Môžete ich nechať neošúpané, ale ak preferujete mäkšiu štruktúru, olúpte ich.
  3. V malej miske zmiešajte hnedý cukor a mletú škoricu.
  4. V druhej miske premiešajte ovsené vločky a hrozienka.
  5. Namastite pekáč maslom.
  6. Jablká uložte do pekáča a posypte ich zmesou z hnedého cukru a škorice.
  7. Prilejte vrstvu zmesi s ovsenými vločkami a hrozienkami, ale odložte si trochu tejto zmesi na posypanie z vrchu.
  8. Maslo nakrájajte na tenké plátky a rozložte ich na vrch ovsených vločiek.
  9. Pekáč vložte do predhriatej rúry a pecťe 25-30 minút, alebo až kým jablká nezomäknú a vrchná časť získá zlatistú farbu.
  10. Ak chcete, na ozdobenie môžete k zapekaným jablkám podávať šľahačkový šľah alebo vanilkovú zmrzlinu.

Po vychladnutí si môžete vychutnať tieto vynikajúce zapekané jablká so škoricou!

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *