Zelené orechy v mede recept

Tu máte jednoduchý recept na zelené orechy v mede:

Suroviny:

  • 250 g zelených orechov
  • 250 g medu
  • 1 čajová lyžička škoricu (voliteľné)
  • 1 vanilkový struk (voliteľné)

 

Zelené orechy v mede recept

Postup:

  1. Ošúpajte zelené orechy od vonkajšej vrstvy. Orechy by mali byť mladé a ešte zelené.
  2. Varíme orechy vo vriacej vode po dobu 10 minút. Týmto krokom sa zníži ich horká chuť.
  3. Po uvaríte orechy nechajte vychladnúť a odstráňte z nich šupku.
  4. Vo veľkom hrnci zohrejte med na strednej teplote. Pridajte škoricu a vydlabený vanilkový struk pre chuť (voliteľné).
  5. Pomaly pridávajte orechy do hrnca s medom a miešajte, kým nie sú orechy dobre obalené medom.
  6. Pokračujte v miešaní orechov v mede na strednej teplote po dobu 5-10 minút, kým sa med zahusťuje.
  7. Následne orechy v mede preložte do pohárov alebo iných vhodných nádob a nechajte vychladnúť.
  8. Hotové orechy v mede môžete skladovať v chladničke až 2-3 mesiace.

Majte na pamäti, že konzumácia zelených orechov v mede by mala byť mierovaná, pretože môžu mať projímavé účinky.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *