Šuhajdy z bebe pudingu

Suroviny:

  • 500 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 100 g krupicového cukru
  • 60 g vanilkového pudingu
  • 4 lyžice kakaového prášku
  • 100 g masla
  • 200 ml šľahačky
  • piškóty podľa potreby

 

Šuhajdy z bebe pudingu

Postup:

  1. V hrnci zohrejte mlieko, cukor a krupicový cukor, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
  2. Do malého množstva mlieka rozmiešajte vanilkový puding a kakaový prášok.
  3. Keď sa mlieko v hrnci začne variť, pridajte doň pudingovú a kakaovú zmes a za stáleho miešania varíte, kým nezhustne.
  4. Potom zmes odstavte z horúčavy a pridajte maslo, podobne ako pri príprave maslového krému.
  5. V horúcej zmesi rozpustte maslo a nechajte odstáť, až kým zmes nevychladne.
  6. Medzitým vymiešajte šľahačku a potom ju za stáleho miešania pridávajte ku vychladnutej pudingovej zmesi.
  7. Vymiešajte až do hladkej konzistencie.
  8. Do pohárov postupne navrstvujte piškóty a pudingovú zmes, a to tak, že na začiatok a na koniec dáte vrstvu piškót.
  9. Poháre s pudingom nechajte vychladnúť v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne však cez noc.
  10. Pred servírovaním môžete puding ozdobiť šľahačkou, čokoládou alebo kakaovým práškom podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *