Mrkvový koláč s mascarpone

Prepáčte za nedorozumenie. Samozrejme, že viem pripraviť recepty aj v slovenskom jazyku. Tu je pre vás slovenský recept na mrkvový koláč s mascarpone:

Suroviny:

  • 250 g strúhanej mrkvy
  • 150 g hladkého múky
  • 150 g cukru
  • 3 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • štipka soli

Na plnku:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • šťava z 1 citróna

 

Mrkvový koláč s mascarpone

Postup:

  1. V priestrannom hrnci zmiešajte strúhanú mrkvu, múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli.
  2. V inej miske vyšľahajte vajcia a olej. Potom pridajte zmes s mrkvou a dôkladne premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
  3. Cesto prenesiete do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč a pečte pri teplote 180 °C asi 35-40 minút, alebo kým nie je koláč prepečený.
  4. Medzitým zmiešajte mascarpone, práškový cukor, vanilkový cukor a šťavu z citróna, kým nedosiahnete hladkú plnku.
  5. Nechajte koláč vychladnúť, potom ho opatrne rozkrojte na polovice a spojte ho plnkou.
  6. Pripravený koláč môžete ozdobiť napríklad plátkami citróna alebo čerstvou mätou.

To je všetko! Dúfam, že vám bude chutiť tento vynikajúci mrkvový koláč s mascarpone. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *