Kuracie rezne z Brna

Samozrejme! Tu je recept na prípravu kuracích rezňov z Brna:

Suroviny:

  • 4 plátky kuracieho mäsa
  • 2 vajcia
  • 1 šálka strúhanky
  • ½ šálky múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

 

Kuracie rezne z Brna

Postup:

  1. Najprv si pripravte panvicu alebo hlboký hrniec so širším priemerom, na ktorom budete opekať rezne.
  2. Kuracie mäso dôkladne umyte a nakrájajte na plátky. Potom jemne ich naklepeme, aby sa zjemnila a mäso sa pripravilo rýchlejšie.
  3. V mise si rozmiešajte vajcia a pridajte do nej mleté korenie, soľ a korenie podľa chuti.
  4. V inej mise zmiešajte strúhanku a múku.
  5. Do panvice nalejte olej a nechajte ho dobre zohriať.
  6. Plátky kuracieho mäsa macajte najprv vo vajciach a potom ich obalíte vo zmesi strúhanky a múky. Uistite sa, že sú plátky dobre obalené.
  7. Hotové rezne opatrne vložte na panvicu a opečte z oboch strán do zlatista. Pred otočením rezne vezmite hlbším naberačom alebo špachtľou, aby ste neplýtvali olejom.
  8. Keď sú kuracie rezne pekne zlatisté a upečené, vyberte ich z panvice a nechajte na papierovom obrúsku odkvapkať prebytočný olej.

Podávajte kuracie rezne z Brna teplé, ideálne s dusenou zeleninou, zemiakovou kašou alebo hranolkami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *