Strapaté kuracie rezne - placky

Ak hľadáte skvelý recept na jedlo, som tu, aby som vám pomohol! Tu je recept na štrapaté kuracie rezne s plackami:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 vajcia
  • Múka na obaľovanie
  • Strúhanka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na opekanie

 

Strapaté kuracie rezne – placky

Príprava:

  1. Kuracie prsia opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. Každé kuracie prsie naklepkajte mäsoťokom, aby bolo mäso rovnomerne hrubé. Potom ich nakrájajte na menšie kusy.
  3. V miske si pripravte vajcia a osolte ich podľa chuti.
  4. V druhej miske si nachystajte múku a v tretej miske strúhanku.
  5. Každý kúsok kuracieho mäsa najprv obažte v múke, potom vo vajciach a nakoniec vo strúhance. Uistite sa, že je mäso dobre obalené zo všetkých strán.
  6. Na panvici zohrejte olej a opečte kuracie rezne z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú dobre prepečené.
  7. Po upečení ich odkvapkajte na papierovom obruse, aby ste odstránili prebytočný olej.

Placky:

  • 500 g zemiakov
  • 1 vajce
  • 2 lyžice múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na opekanie
  1. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a dáme do cedníka, aby z nich odkvapkala voda.
  2. V miske zmiešame strúhané zemiaky, vajce, múku, soľ a korenie. Vzniknuté cesto by malo mať hustejšiu konzistenciu.
  3. Do panvice si dáme trochu oleja a zohrejeme. Do zohriateho oleja pomocou lyžice kladieme cesto na placky a opekáme z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a krehké.

Podávajte štrapaté kuracie rezne spolu s plackami a môžete si k nim pridať aj zeleninový šalát, omáčku alebo prílohu podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *