Domáci hummus

Ingrediencie:

  • 1 plechovka cíceru (cca 400 g), odkvapkaného a prepláchnutého
  • 3 lyžice sezamových semien (sezam)
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1/2 lyžičky mletej rasce (voliteľné)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať alebo paprika na ozdobu
  • Extra olivový olej na povrch

 

Domáci hummus

Postup:

  1. Na suchej panvici opražte sezamové semená, kým nezískajú zlatistú farbu. Nechajte ich vychladnúť.
  2. Do mixéra pridajte odkvapkaný cícer, opražené sezamové semená, citrónovú šťavu, nasekaný cesnak, olivový olej a rasco.
  3. Mixujte všetky ingrediencie, kým nezískate hladkú pastu. Ak je pasta príliš hustá, môžete pridať trochu vody alebo ďalšieho olivového oleja.
  4. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  5. Hummus preložte do misky a vytvoríme mäkšiu kopec. Polievame ho extra olivovým olejom a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo paprikou.

Tento domáci hummus je výborný na mazanie na chlieb, podávanie s pečivom, zeleninou alebo ako príloha k hlavným jedlám. Je to jednoduchý recept s bohatou chuťou a výživou.

Similar Posts

One Comment

  1. Laura píše:

    po vyskúšaní tohto receptu si hummus už v obchode nekúpim, výborný

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *