Ingrediencie:
- 1 plechovka cíceru (cca 400 g), odkvapkaného a prepláchnutého
- 3 lyžice sezamových semien (sezam)
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
- 1/2 lyžičky mletej rasce (voliteľné)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať alebo paprika na ozdobu
- Extra olivový olej na povrch
Domáci hummus
Postup:
- Na suchej panvici opražte sezamové semená, kým nezískajú zlatistú farbu. Nechajte ich vychladnúť.
- Do mixéra pridajte odkvapkaný cícer, opražené sezamové semená, citrónovú šťavu, nasekaný cesnak, olivový olej a rasco.
- Mixujte všetky ingrediencie, kým nezískate hladkú pastu. Ak je pasta príliš hustá, môžete pridať trochu vody alebo ďalšieho olivového oleja.
- Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Hummus preložte do misky a vytvoríme mäkšiu kopec. Polievame ho extra olivovým olejom a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo paprikou.
Tento domáci hummus je výborný na mazanie na chlieb, podávanie s pečivom, zeleninou alebo ako príloha k hlavným jedlám. Je to jednoduchý recept s bohatou chuťou a výživou.
po vyskúšaní tohto receptu si hummus už v obchode nekúpim, výborný