Tu máte recept na talianske špagety s paradajkovou omáčkou:

Suroviny:

  • 300 g špagiet
  • 400 g krájaných paradajok
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Talianske špagety s paradajkovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte špagety podľa návodu na obale, kým nebudú al dente (mierne tvrdé). Potom ich scedíte a odložíte.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte krájané paradajky a paradajkový pretlak. Premiešajte a nechajte omáčku pomaly variť asi 10-15 minút, aby sa všetky chute prepojili a omáčka zhustla.
  4. Pridajte sušený oregano a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti. Môžete pridať aj extra cukor, ak chcete, aby omáčka bola mierne sladká.
  5. Pridajte uvarené špagety do panvice s omáčkou a dobre premiešajte, aby sa špagety kryli omáčkou zo všetkých strán.
  6. Podávajte ešte horúce a ozdobte čerstvým bazalkovým lístkom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *