Tu máte recept na talianske špagety s paradajkovou omáčkou:
Suroviny:
- 300 g špagiet
- 400 g krájaných paradajok
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Talianske špagety s paradajkovou omáčkou
Postup:
- V hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte špagety podľa návodu na obale, kým nebudú al dente (mierne tvrdé). Potom ich scedíte a odložíte.
- Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte krájané paradajky a paradajkový pretlak. Premiešajte a nechajte omáčku pomaly variť asi 10-15 minút, aby sa všetky chute prepojili a omáčka zhustla.
- Pridajte sušený oregano a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti. Môžete pridať aj extra cukor, ak chcete, aby omáčka bola mierne sladká.
- Pridajte uvarené špagety do panvice s omáčkou a dobre premiešajte, aby sa špagety kryli omáčkou zo všetkých strán.
- Podávajte ešte horúce a ozdobte čerstvým bazalkovým lístkom.
Dobrú chuť!