Chutná Vareška

Cestovinový šalát s tatarskou omáčkou

Cestovinový šalát s tatarskou omáčkou

Cestovinový šalát s tatarskou omáčkou. U nás je táto forma „šalátu“ veľmi obľúbená. Pod názvom šalát sa tu nemyslí nejaký klasický šalát zo zeleniny, ale vážne z cestovín. Veľmi rýchly, chutný variant obedu, ktorý aj dobre nasýti.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 balenie cestovín (skrutky, mašličky, penne)
  • soľ, olej
  • 2 ks tatárskej omáčky
  • 1 ks veľkej kyslej smotany
  • 1 veľká plechovka kukurice
  • 1 balenie paradajok
  • 2 ks kuracích pŕs
  • čierne korenie mleté, sladká červená paprika, kuracie pečené, steak

Cestovinový šalát s tatarskou omáčkou

Cestovinový šalát s tatarskou omáčkou

Cestovinový šalát s tatarskou omáčkou

  1. Ako prvé si odvaríme cestoviny v osolenej vode, ja do vody pridávam aj olej. To mi zaručí, že sa mi cestoviny nezlepia. Necháme ich vychladnúť- tento krok je dôležitý! Inak by sa nám šalát mohol pokaziť. Medzitým ako nám chladnú cestoviny si pripravíme zvyšok.
  2. Paradajky dôkladne umyjem a nakrájam na malé kúsky. Plechovku kukurice si otvorím a vylejem z nej šťavu. Kuracie mäso si umyjeme a nakrájame. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme mäso a necháme pražiť. Sem tam premiešame. Dochutíme paprikou, čiernym korením, kuracím pečeným a korením na steak.
  3. Mäso necháme tak isto úplne vychladnúť ako cestoviny. Keď je všetko vychladnuté, tak cestoviny si dáme do väčšej misky, pridáme paradajky, kukuricu, mäso aj so šťavou z panvice a poriadne premiešame. Ako posledný krok primiešame tatársku omáčku a smotanu podľa potreby. Dajte radšej viac, lebo cestoviny to dosť vpijú a šalát bude po pár hodinách už suchší. Dobrú chuť!

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *