Ak hľadáte recept na bravčové stehno v talianskom štýle, môžem vám poskytnúť jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 1 kg bravčového stehna (kúpte najlepší kúsok mäsa, ktorý nájdete)
- 4 strúčiky cesnaku (strúčiky nakrájame na tenké plátky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na kúsky)
- 1 pohár bieleho vína
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice čerstvého rozmarínu (nasekaného)
- soľ a čierne korenie na dochutenie
Bravčové stehno po taliansky
Postup:
- Pripravte si marinádu tým, že v miske zmiešate olivový olej, cesnak, rozmarín, soľ a korenie.
- Mäso dobre natrite marinádou a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny (alebo celú noc).
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Do pekáča položte cibuľu a položte na ňu marinované bravčové stehno.
- Zalejte mäso bielym vínom a zakryte pekáč alobalom.
- Pečte v rúre asi 2-3 hodiny, alebo kým mäso nebude jemné a lahodné.
- V priebehu pečenia občas obráťte stehno a polievajte ho šťavou z pekáča.
- Po upečení môžete mäso nechať ešte chvíľu odpočívať, potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.
Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť! Dobrú chuť!