Ak hľadáte recept na bravčové stehno v talianskom štýle, môžem vám poskytnúť jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 1 kg bravčového stehna (kúpte najlepší kúsok mäsa, ktorý nájdete)
  • 4 strúčiky cesnaku (strúčiky nakrájame na tenké plátky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kúsky)
  • 1 pohár bieleho vína
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice čerstvého rozmarínu (nasekaného)
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

 

Bravčové stehno po taliansky

Postup:

  1. Pripravte si marinádu tým, že v miske zmiešate olivový olej, cesnak, rozmarín, soľ a korenie.
  2. Mäso dobre natrite marinádou a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny (alebo celú noc).
  3. Predhrejte rúru na 180 °C.
  4. Do pekáča položte cibuľu a položte na ňu marinované bravčové stehno.
  5. Zalejte mäso bielym vínom a zakryte pekáč alobalom.
  6. Pečte v rúre asi 2-3 hodiny, alebo kým mäso nebude jemné a lahodné.
  7. V priebehu pečenia občas obráťte stehno a polievajte ho šťavou z pekáča.
  8. Po upečení môžete mäso nechať ešte chvíľu odpočívať, potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.

Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *