Ak hľadáte recept na bravčové stehno v talianskom štýle, môžem vám poskytnúť jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 1 kg bravčového stehna (kúpte najlepší kúsok mäsa, ktorý nájdete)
- 4 strúčiky cesnaku (strúčiky nakrájame na tenké plátky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na kúsky)
- 1 pohár bieleho vína
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice čerstvého rozmarínu (nasekaného)
- soľ a čierne korenie na dochutenie
Bravčové stehno po taliansky
Postup:
- Pripravte si marinádu tým, že v miske zmiešate olivový olej, cesnak, rozmarín, soľ a korenie.
- Mäso dobre natrite marinádou a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny (alebo celú noc).
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Do pekáča položte cibuľu a položte na ňu marinované bravčové stehno.
- Zalejte mäso bielym vínom a zakryte pekáč alobalom.
- Pečte v rúre asi 2-3 hodiny, alebo kým mäso nebude jemné a lahodné.
- V priebehu pečenia občas obráťte stehno a polievajte ho šťavou z pekáča.
- Po upečení môžete mäso nechať ešte chvíľu odpočívať, potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.
Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť! Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového stehna
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 1 stredný zeler
- 400 g konzervovaných paradajok (alebo čerstvých)
- 2 lyžice olivového oleja
- 150 ml červeného vína
- 2 čajové lyžičky sušeného oregano
- 1 čajová lyžička rozmarínu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
- parmezán (na posypanie)
Postup:
-
Príprava surovín: Bravčové stehno umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Následne ho nakrájame na väčšie kusy (približne 4-5 kociek). Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na kocky, cesnak nasekáme na jemno.
-
Opekanie mäsa: Na panvici rozohrejeme olivový olej. Dáme tam kociek bravčového stehna a opečieme ich z každej strany do zlata. Mäso vyberieme a uložíme na tanier.
-
Zelenina: V tej istej panvici pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Orestujeme, kým zelenina nezmäkne a cibuľa nezpriehľadnie.
-
Pridanie vína a paradajok: Do panvice pridáme červené víno a necháme ho vypariť na približne 2-3 minúty. Následne pridáme konzervované paradajky (ak používame čerstvé, predtým ich je dobré buď passírovať, alebo nakrájať na malé kocky). Pridáme oregano, rozmarín, soľ a čierne korenie.
-
Dusenie: Vrátime opečené mäso do panvice a necháme variť na miernom ohni, pričom zakryjeme pokrievkou. Dusíme približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké.
-
Podávanie: Po uvarení podávame bravčové stehno s omáčkou na tanieri. Môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou a nastrúhaným parmezánom.
-
Prílohy: Ideálnou prílohou môžu byť zemiaky (varené alebo pečené), ryža, prípadne čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!
Tento recept na bravčové stehno vyzerá skvele! Milujem taliansku kuchyňu a určite ho vyskúšam. Kombinácia vína, cesnaku a rozmarínu znie úžasne. Dúfam, že mi to bude chutiť tak dobre, ako to vyzerá!
Ďakujem za tento skvelý recept! Bravčové stehno som nikdy neskúšala robiť takto. Veľmi sa teším, ako si užijem pečenie a samozrejme aj ochutnávanie. Všetko vyzerá veľmi chutne!
Wow! Tento recept ma naozaj zaujal. Rada varím a experimentujem s novými jedlami. Myslím, že kombinácia s paradajkami a zeleninou dá tomuto jedlu výbornú chuť. Určite ho vyskúšam čoskoro!
Tento recept je fantastický! Mám rád tradičné jedlá a určite sa pustím do jeho prípravy. Talianský štýl je vždy dobrý nápad, najmä keď ide o bravčové mäso s takými dobrotami ako sú víno a bylinky!
Veľmi sa teším na tento recept! Suroviny sú také chutné a zdravé. Upečem bravčové stehno cez víkend pre rodinu. Som si istá, že to bude veľký hit! Ďakujem za inšpiráciu!
Skvelý recept na bravčové stehno! Určite ho vyskúšam, lebo všetko je popísané jasne a jednoducho. Talianska kuchyňa je moja obľúbená a rád by som pripravil niečo špeciálne pre moju rodinu.
! Tento recept vyzerá úžasne! Talianske jedlá sú moje obľúbené a toto stehno určite pripravím čo najskôr. Nemôžem sa dočkať tej lahodnej chuti plnej korenín.
! Úžasný recept! Mám rada kombináciu bieleho vína s mäsom, určite to dodáva extra chuť. Teším sa na jeho prípravu počas rodinnej oslavy!
! Ďakujem za tento úžasný návod! Recepty ako tento ma vždy inšpirujú k vareniu nových jedál pre rodinu a priateľov. Ešte raz ďakujem za skvelý tip!
Skvelý návod na prípravu bravčového stehna! Veľmi milujem talianskú kuchyňu a som si istý, že tento recept sa stane mojou obľúbenou klasikou pri rodinných večerách.