Bravčové stehno po taliansky

Ak hľadáte recept na bravčové stehno v talianskom štýle, môžem vám poskytnúť jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 1 kg bravčového stehna (kúpte najlepší kúsok mäsa, ktorý nájdete)
  • 4 strúčiky cesnaku (strúčiky nakrájame na tenké plátky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kúsky)
  • 1 pohár bieleho vína
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice čerstvého rozmarínu (nasekaného)
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

 

Bravčové stehno po taliansky

Postup:

  1. Pripravte si marinádu tým, že v miske zmiešate olivový olej, cesnak, rozmarín, soľ a korenie.
  2. Mäso dobre natrite marinádou a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny (alebo celú noc).
  3. Predhrejte rúru na 180 °C.
  4. Do pekáča položte cibuľu a položte na ňu marinované bravčové stehno.
  5. Zalejte mäso bielym vínom a zakryte pekáč alobalom.
  6. Pečte v rúre asi 2-3 hodiny, alebo kým mäso nebude jemné a lahodné.
  7. V priebehu pečenia občas obráťte stehno a polievajte ho šťavou z pekáča.
  8. Po upečení môžete mäso nechať ešte chvíľu odpočívať, potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.

Dúfam, že sa vám tento recept bude páčiť! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového stehna
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 stredný zeler
  • 400 g konzervovaných paradajok (alebo čerstvých)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 150 ml červeného vína
  • 2 čajové lyžičky sušeného oregano
  • 1 čajová lyžička rozmarínu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • parmezán (na posypanie)

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčové stehno umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Následne ho nakrájame na väčšie kusy (približne 4-5 kociek). Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na kocky, cesnak nasekáme na jemno.

  2. Opekanie mäsa: Na panvici rozohrejeme olivový olej. Dáme tam kociek bravčového stehna a opečieme ich z každej strany do zlata. Mäso vyberieme a uložíme na tanier.

  3. Zelenina: V tej istej panvici pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Orestujeme, kým zelenina nezmäkne a cibuľa nezpriehľadnie.

  4. Pridanie vína a paradajok: Do panvice pridáme červené víno a necháme ho vypariť na približne 2-3 minúty. Následne pridáme konzervované paradajky (ak používame čerstvé, predtým ich je dobré buď passírovať, alebo nakrájať na malé kocky). Pridáme oregano, rozmarín, soľ a čierne korenie.

  5. Dusenie: Vrátime opečené mäso do panvice a necháme variť na miernom ohni, pričom zakryjeme pokrievkou. Dusíme približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké.

  6. Podávanie: Po uvarení podávame bravčové stehno s omáčkou na tanieri. Môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou a nastrúhaným parmezánom.

  7. Prílohy: Ideálnou prílohou môžu byť zemiaky (varené alebo pečené), ryža, prípadne čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *