Karamelovo-jablkový cheesecake je lahodný dezert, ktorý zaručene poteší každého gurmána. Táto kombinácia karamelu a jabĺk v spojení s lahodným krémom je jednoducho neodolateľná. Pripraviť tento cheesecake je síce trochu práce, no výsledok rozhodne stojí za to.
Potrebujeme:
– 200 g sušienok
– 100 g masla
– 500 g tvarohu
– 200 ml smotany na šľahanie
– 150 g cukru
– 3 vajcia
– 2 jablká
– 100 g karamelu
Karamelovo-jablkový cheesecake
Postup:
1. Sušienky rozmixujeme na jemnú stĺpček a zmiešame s rozpusteným maslom.
2. Túto zmes vtlačíme do formy na cheesecake a dáme piecť do vyhriatej rúry.
3. Po vypečení necháme formu vychladnúť a pripravíme krém zmiešaním tvarohu, smotany, cukru a vajec.
4. Jablká natrieme karamelom a poukladáme na vrch cheesecakeu.
5. Nakoniec celý cheesecake upečieme do zlatista a necháme ho vychladnúť v chladničke. Hotový cheesecake môžeme ozdobiť ďalším karamelom či šľahačkou. Dobrú chuť!
2) Karamelovo-jablkový cheesecake s vanilkovým cukrom
1. Karamelovo-jablkový cheesecake je dokonalá kombinácia sladkej karamelovej chuť s osviežujúcou príchuťou jabĺk.
2. Tento dezert je ideálny pre milovníkov syrových koláčov a jablkových špecialít.
3. Pridajte do svojho jedálnička tento lahodný cheesecake a potešte celú rodinu svojimi kuchárskymi schopnosťami.
Recept na karamelovo-jablkový cheesecake:
Potrebujete:
– 200 g sušienok
– 100 g masla
– 500 g tvarohu
– 200 g cukru
– 3 vajcia
– 1 vanilkový cukor
– 2 jablká
– karamelový sirup
Postup:
1. Sušienky rozdrvte a zmiešajte s rozpusteným maslom. Túto zmes vtlačte na dno formy a dôkladne vytlačte.
2. Tvaroh zmiešajte s cukrom, vajcami a vanilkovým cukrom. Zmes nalejte na sušienkový základ.
3. Jablká nakrájajte na plátky a rozložte ich na vrch tvarohovej zmesi. Na to nalejte karamelový sirup.
4. Cheesecake pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Nechajte vychladnúť a podávajte chladený. Dobrú chuť!
3) Karamelovo-jablkový cheesecake so smotanou
Na tento lahodný dezert budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 200 g sušienok (napríklad digestive, ořechové nebo plátýnkové)
– 100 g masla
– 500 g tvarohu
– 200 g smotany na šľahanie
– 150 g cukru
– 3 vajcia
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– 1 lyžička škoricu
– 2 veľké jablká (olúpané a nakrájané na kocky)
– 100 g karamelu
Postup:
1. Rozdrvte sušienky na jemnú hmotu a zmiešajte ich s rozpusteným maslom. Toto cesto natlačte na dno vyloženej tortovej formy a dôkladne ho vyrovnejte.
2. V miske zmiešajte tvaroh, smotanu na šľahanie, cukor, vajcia, vanilkový extrakt a škoricu, až kým nezískate hladkú hmotu.
3. Do tejto zmesi pridajte nakrájané jablká a karamel a opäť premiešajte.
4. Túto hmotu nalejte na pripravené cesto a uhladte ju.
5. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 45 minút, alebo kým dezert nezhustne a nezískajú zlatistú farbu.
6. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť a uložte ho do chladničky aspoň na 2 hodiny.
7. Podávajte vychladené a môžete ho dekorovať ďalším karamelom alebo čerstvým ovocím.
Dobrú chuť!
Jablka ja opečiem na cukri a potom ich dávam na vrch karamelového cheesecake. Tak je to podľa mňa lešpie.