Šalamúnové rezy recept

Šalamúnové rezy recept

Šalamounské řezy - rumová buchta | Videorecept | Dvě v troubě | CZ/SK HD recipe

Urč! Tu je recept na Šalamúnové rezy v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 200 g mletých orechov (napríklad vlašských alebo mandlí)
  • 200 g sušienok (napríklad piškôtov)
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. V miske vymiešajte maslo s práškovým cukrom, až kým nevznikne krémová konzistencia.
  2. Oddelte žĺtky od bielkov. Pridajte žĺtky do zmesi s maslom a dobre premiešajte.
  3. Pridajte kakaový prášok a mleté orechy do zmiešaného masla a cukru. Dobre premiešajte.
  4. Sušienky rozdrvte na menšie kúsky (nie príliš jemné) a pridajte ich do zmesi. Starostlivo zapracujte sušienky tak, aby boli rovnomerne rozložené.
  5. Hotovú zmes preložte do formy a rovnomerne ju rozotrite.
  6. Na sporáku si pripravte vodný kúpeľ: v hrnci zohrejte smotanu a pridajte do nej na kúsky nakrájanú horúcu čokoládu. Postupne ju zohrevajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Pridajte vanilkový extrakt a premiešajte.
  7. Hotovú čokoládovú zmes nalejte cez pripravenú zmes v forme.
  8. Formu s reznou nechajte v chladničke zovrieť minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
  9. Po stuhnutí rezy nakrájajte na malé štvorčeky.

Šalamúnové rezy sú hotové a pripravené na podávanie. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *