Cheesecake so slaným karamelom

Určite vám môžem pomôcť s receptami na cheesecake so slaným karamelom! Tu sú dva recepty po slovensky:

Recept 1: Cheesecake so slaným karamelom

Ingrediencie:

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 500 g krémového syra
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 200 g slaného karamelu

Postup:

  1. Rozdrvte maslové sušienky na jemné drobky a premiešajte ich s rozpusteným maslom. Toto zmesou vyložte dno vyberateľného pekáča a dobre stlačte. Dajte ho na 30 minút do chladničky.
  2. V miske zmiešajte krémový syr, smotanu na šľahanie, cukor, vanilkový extrakt, vajcia a soľ. Vyšľahajte ich do hladka.
  3. Z nalejte krém na sušienkový základ a vyhladkujte povrch. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 160 °C približne 50-60 minút, alebo kým stred koláča stuhne.
  4. Nechajte cheesecake úplne vychladnúť a potom ho dajte na 2 hodiny do chladničky.
  5. Pred podávaním na vrch cheesecakeu rozotrite slaný karamel. Ak ho chcete ozdobiť, môžete pridať aj pokrájané orechy alebo čokoládovú posypku.

Recept 2: Cheesecake so slaným karamelom a orechmi

Ingrediencie:

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • 500 g krémového syra
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 200 g slaného karamelu
  • 100 g pokrájaných vlašských orechov

 

Cheesecake so slaným karamelom

Postup:

  1. Rozdrvte maslové sušienky na jemné drobky a zmiešajte ich s rozpusteným maslom. Túto zmes vyložte na dno vyberateľného pekáča a dobre stlačte. Dajte ho na 30 minút do chladničky.
  2. V miske zmiešajte krémový syr, smotanu na šľahanie, cukor, vanilkový extrakt, vajcia a soľ. Vyšľahajte ich do hladka.
  3. Na sušienkový základ nalejte pripravený krém a vyhladkujte povrch. Posypte pokrájanými vlašskými orechmi.
  4. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 160 °C približne 50-60 minút, alebo kým stred koláča stuhne.
  5. Nechajte cheesecake úplne vychladnúť a potom ho dajte na 2 hodiny do chladničky.
  6. Pred podávaním na vrch cheesecakeu rozotrite slaný karamel.

Dúfam, že vám tieto recepty pomôžu! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *