Nepečený karamelový cheesecake

1. Nepečený karamelový cheesecake je lahodný dezert, ktorý si zamilujú všetci milovníci sladkostí.

2. Tento cheesecake je veľmi jednoduchý na prípravu a nevyžaduje žiadne pečenie.

3. Ak máte radi chuť karamelu a krémovej cheesecake náplne, určite si na tento recept dajte pozor!

Recept:

Potrebujeme:
– 250 g plátkových sušienok
– 100 g masla
– 500 g tvarohu
– 200 g kondenzovaného mlieka
– 200 ml smotany na šľahanie
– 2 balíčky vanilkového cukru
– 10 g želatíny
– 100 g karamelovej omáčky

 

Nepečený karamelový cheesecake

Postup:
1. Sladké ušienky rozdrvíme do misky a zmiešame s rozpusteným maslom. Túto hmotu pritlačíme na dno formy a dáme na chvíľu schladit.
2. Želatínu namočíme vo vode a necháme nabobtnať. Potom ju zohrejeme na miernom ohni, kým sa celkom nerozpustí.
3. V miksery zmiešame tvaroh, kondenzované mlieko, vanilkový cukor a želatínu. Pridáme aj šľahačku, kým nevznikne krémová hmota.
4. Cheesecake nalejeme na upečený spodok a dáme do chladničky na aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc.
5. Pred podávaním polejeme cheesecake karamelovou omáčkou a podávame vychladený. Dobrú chuť!

 

Nepečený karamelový cheesecake s polevou

2) Nepečený karamelový cheesecake s polevou

Ingrediencie:
– 250 g plátkových sušienok
– 80 g masla
– 500 g krému
– 200 g cukru
– 20 g pudingového prášku
– 500 ml smotany na šľahanie
– 200 g karamelovej polevy
– 100 g karamelových cukríkov

Postup:
1. Krekry alebo keksy či sušienky rozdrvte alebo ich pomelte na jemno v mixéri.
2. Roztopte maslo a premiešajte ho so sušienkovými drobčekmi. Túto zmes použite ako základ pre cheesecake a vtlačte ju na dno formy na dort.
3. V nádobe zmiešajte krémový syr, cukor a pudingový prášok. Do zmäkčeného krémového syra postupne vmiešajte smotanu na šľahanie.
4. Zmes nalejte na sušienkový základ a nechajte cheesecake stuhnúť v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne však cez noc.
5. Pred podávaním na cheesecake rozotrite karamelovú polevu a posypte ho drobenými karamelovými cukríkmi.

Cheesecake môžete ozdobiť aj ďalším karamelom alebo čokoládou podľa svojho vkusu. Dobrú chuť!

 

Nepečený karamelový cheesecake so šušienkami

 

 

Karamelový cheesecake | How to make Caramel cheesecake

3) Nepečený karamelový cheesecake so šušienkami

Potrebujeme:
– 250 g sušienok (napr. maslové, plátenečky)
– 100 g masla
– 500 g tvarohué
– 200 g krému
– 220 ml smotany na šľahanie
– 180 g karamelu
– 100 g cukru
– 4 vajcia
– vanilkový extrakt

Postup:
1. Čokládové alebo vanilkové šušienky alebo keksíky v mixéri na drobné kúsky. Pridajte roztopené maslo a premiešajte.
2. Zmes vyložte na dno tortovej formy (cca 24 cm) a dobre uhladte.
3. V miske zmiešajte tvaroh, krémový syr, cukor, karamel a vanilkový extrakt.
4. Postupne pridávajte vajcia a dobre premiešajte.
5. Potom pridajte šľahanicu a opäť premiešajte.
6. Hotovú hmotu nalejte do formy a vložte do chladničky na minimálne 4 hodiny (ideálne cez noc).
7. Pred podávaním môžete zdobiť ďalším karamelom alebo šľahačkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

2 Comments

  1. ´Paťa píše:

    Dnes si ho pripravím.
    Môj brat má meniny a druhý narodeniny, tak budú radi.

  2. Biba píše:

    Aj ja už musím niečo upiecť. Už dlho som nič nepripravovala a t taký karamelový koláčik by sa zišiel.
    Máte niekto aj iný recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *