Najrýchlejšia a najjednoduchšia torta
Prišli ste na to neskôr ako ste mali, že váš rodinný príslušník, kamarát či kolega oslavuje narodeniny? Žiaden problém. Túto tortičku máte hotovú raz-dva a pritom je veľmi jednoduchá. Konečne tortička, ktorá je jednoducha a skutočne chutná. Ukážme si spolu ako ju pripravíme.
Ingrediencie – Najrýchlejšia a najjednoduchšia torta:
Korpus:
- 200g kryštálového cukru
- 200g hladkej múky
- 4 vajíčka
- 1 dcl vody
- 1 dcl oleja
- 1 kus vanilkového cukru
- 1 kus prášku do pečiva
Plnka (zároveň aj poleva):
- 500g jemného tvarohu v kelímku
- 500g mascarpone
- 1 plechovku sladkého kondenzovaného mlieka (salka)
- banán
Postup: Najrýchlejšia a najjednoduchšia torta
Ako prvé si pripravíne piškóty na tortu. Žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Prilejeme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko spolu premiešame a z bielkov si pripravíme sneh, ktorý až je hotový vmiešame pomaly a zľhka do cesta.
Pečieme pri 190 stupňoch a to, či je piškóta upečená skúšam špáradlom. Keď sa mi zdá, že je hotová, tak pichnem špáradlom do stredu piškóty. Ak je špáradlo suché a čisté, tak je koláčik hotový. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnku. Do mixéra (dá sa aj ručne) dáme tvaroh, mascarpone, salko a jednoducho všetko spolu vymiešame.
Keď nám cesto vychladlo, opatrne ho prerežeme napoly. Jednu piškótu natrieme plnkou na ktorú naukladáme banán nakrájaný na tenké kolieska. Na to jemne položíme druhú čast piškóty. Tú rovnako natrieme krémom. Môžeme natrieť len vrch alebo aj dookola a po bokoch. Ja som ju potrela celú a bola neskutočná. Vrch už ozdobíme tým čo máme doma, podľa vlastnej fantázie.
Hotovú tortu dáme na dve tri hodinky do chladničky.
Takto vyzeral môj výsledok:
Najrýchlejšia a najjednoduchšia torta
Vedeli ste, že každý z nás miluje niečo sladké? Srandujem, samozrejme že áno. Ak ste to vedeli, tak kliknite na toto skvelé smoothie vhodé práve k tejto torte.
[penci_recipe]