Maďarský guláš z diviny

Maďarský guláš z diviny je jednou z najobľúbenejších variácií tohto tradičného maďarského jedla. Táto chuťová bomba s bohatou arómou sa výborne hodí na chladné jesenné dni.

Príprava je síce trochu náročnejšia, no výsledok stojí za to!
Skvelý guláš si môžete vychutnať samostatne alebo s chlebom.

Potrebujeme:
– 800 g diviny
– 2 veľké cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 papriky
– 2 lyžice sladkej papriky
– 1 lyžica mletej rasce
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na opraženie

 

Maďarský guláš z diviny

Postup:
1. Divinu očistíme, nakrájame na menšie kocky a osolíme.
2. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme na kocky nakrájané papriky a chvíľu spolu restujeme.
3. Pridáme mletú rasce a sladkú papriku, premiešame a pridáme mäso, ktoré krátko opražíme.
4. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme korenie a varíme do mäkka. Podávame s chlebom.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Maďarský guláš z diviny a octom

2) Maďarský guláš z diviny a octom

Na maďarský guláš z diviny budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 500 g diviny
– 2 cibule
– 2 papriky
– 2 paradajky
– 2 lyžice oleja
– 2 lyžice mletej papriky
– soľ, čierne korenie, čili podľa chuti
– 2 lyžice hladkej múky
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžica octu
– hrsť nasekaného petržlenu

Postup:

1. Mäso nakrájajte na menšie kúsky, osolte a opečte na rozpálenom oleji vo veľkom hrnci. Potom ho vyberte z hrnca a odložte na tanier.

2. Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a papriky a orestujte ich dozlatista. Potom pridajte pretlačený cesnak a mletú papriku a orestujte ešte chvíľu.

3. Vložte mäso naspäť do hrnca a pridajte poliatku paradajkového pretlaku, nasekané paradajky, soľ, korenie a čili podľa chuti.

4. Zalejte všetko vodou tak, aby bolo mäso úplne pohrabané, pridajte pokriete a nechajte variť asi 1 a pol hodiny na miernom ohni.

5. Múku rozmiešajte s octom a pridajte do gulášu, aby sa zahustil.

6. Na záver pridajte nasekaný petržlen a dochuťte podľa chuti.

Podávajte s chlebom alebo knedľou. Dobrú chuť!

 

Maďarský guláš z diviny a majoránkou

3) Maďarský guláš z diviny a majoránkou

Ingrediencie:
– 500 g diviny (jelen, srnčie mäso alebo diviak)
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 papriky
– 2 rajčiaky
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžica hladkej múky
– soľ, korenie, rasca, majoránka
– olej na opraženie

Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky a osolíme. Na panvici rozpálime olej a opečieme mäso z všetkých strán. Potom ho vyberieme z panvice a odložíme.
2. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na oleji dozlatista. Pridáme nastrúhaný cesnak a mletú papriku a krátko restujeme.
3. Pridáme nakrájanú papriku, rajčiaky, zemiaky a mrkvu. Zalejeme vodou a necháme variť, kým zelenina nezmäkne.
4. Múku premiešame s trochou vody a pridáme do zmesi. Orestujeme ešte chvíľu, potom pridáme mäso a dochutíme soľou, korením, rascou a majoránkou.
5. Necháme guláš variť ešte asi 15-20 minút, kým sa mäso dobre prevarí. Podávame teplý s chlebom alebo knedľou.

Dobrú chuť!

 

Maďarský guláš z diviny a sladkej papriky

4) Maďarský guláš z diviny a sladkej papriky

Na maďarský guláš z diviny budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 500g diviny
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 papriky
– 2 paradajky
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička mletej čiernej papriky
– 1 lyžička mletej rasce

Postup:

1. Mäso pokrájajte na kocky a cibuľu nakrájajte na drobné kúsky. Papriky a paradajky nakrájajte na väčšie kusy.

2. Na oleji osmahnite cibuľu a cesnak, pridajte mletú sladkú papriku a nechajte ju trochu zarumeniť.

3. Pridajte k divine nakrájanú papriku a paradajky, zalievku z vody alebo vývaru, soľ, mletú čiernu papriku a rasce. Za občasného miešania dusíme pokým mäso nezmäkne.

4. Podávame s dusenou ryžou, širokými haluškami alebo knedľami. Dobrú chuť!

 

Maďarský guláš z diviny a pretlaku

5) Maďarský guláš z diviny a pretlaku

Suroviny:
– 800 g hovädzie mäso (hovädzí žebra alebo plece)
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice bravčového mastu
– 3 lyžice mletej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 paprika
– 2 zemiaky
– 1 mrkva
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 liter hovädzieho vývaru

Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak na plátky.
2. Na panvici si rozpustíme mast a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, až kým nie sú zlatisto-hnedé.
3. Pridáme mäso a opekáme ho, kým sa nezačne pekne zatiahnúť, zatiaľ masto nepustilo dole.
4. Potom pridáme papriku, rasce, soľ, korenie a premiešame.
5. Papriku nakrájame na kocky a pridáme ju do hrnca.
6. Nastrúhame zemiaky a mrkvu a pridáme ich do hrnca.
7. Pridáme paradajkový pretlak a zalijeme hovädzím vývarom.
8. Podusíme na miernom ohni a občas premiešame.
9. Zároveň si pripravíme zmes múky a vody a zahustíme ňou guláš.
10. Podávame s knedľou alebo chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

2 Comments

  1. Lea píše:

    Samozrejme Marcel, je to bezkonkurenčné mäso.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *