Potrebujeme:

– 4 kuracie prsia
– 200 g smotany na varenie
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie

 

Kuracie prsia zapečené so smotanou

Postup:

1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. Na panvici rozpustíme trochu masla a opečieme kúsky kuracích pŕs na oboch stranách, kým nezískajú zlatistú farbu.

3. Do inej panvice dáme smotanu na varenie a primiešame nastrúhaný cesnak. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

4. Pridáme opečené kúsky kuracieho mäsa do panvice so smotanou a pomaly dusíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým mäso nebude mäkké a šťavnaté.

5. Podávame posypané nasekaným petržlenom a prípadne podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *