Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 200 g smotany na varenie
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie
Kuracie prsia zapečené so smotanou
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici rozpustíme trochu masla a opečieme kúsky kuracích pŕs na oboch stranách, kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Do inej panvice dáme smotanu na varenie a primiešame nastrúhaný cesnak. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
4. Pridáme opečené kúsky kuracieho mäsa do panvice so smotanou a pomaly dusíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým mäso nebude mäkké a šťavnaté.
5. Podávame posypané nasekaným petržlenom a prípadne podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!